Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εγκληματική οργάνωση Αλβανών με λεία 500.000 ευρώ από ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ

oplo
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπραξαν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα συγκεκριμένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, διαρρηγνύοντας και τα χρηματοκιβώτια τους, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.



Συνελήφθησαν στις 23-10-2013, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28, 30 και 30 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις (3) συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, από τις αρχές του 2010 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη μέθοδο δράσης.
Ειδικότερα, ενεργώντας σε κάθε περίπτωση από κοινού, αλλά με διαφορετική σύνθεση, διέπρατταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ληστείες σε καταστήματα σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας, διαρρηγνύοντας και το χρηματοκιβώτιο των καταστημάτων.

Επίσης, τα μέλη της οργάνωσης διέπρατταν τις ληστείες μεταξύ 05:00-07:00 το πρωί, κατά την ώρα που γινόταν ο ανεφοδιασμός των αποθηκών των καταστημάτων από τους υπαλλήλους και ενώ αυτά ήταν κλειστά για το κοινό. Όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες είχαν, καλή γνώση των χώρων των καταστημάτων, τεχνικές γνώσεις για τη διάνοιξη των χρηματοκιβωτίων και διέθεταν εσωτερική πληροφόρηση.

Όπως διαπιστώθηκε ο 28χρονος συλληφθείς εργαζόταν σε εταιρεία που πραγματοποιούσε επισκευές στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων και των χρηματοκιβωτίων, ενώ ο ένας από τους δύο 30χρονους συλληφθέντες εργαζόταν αρχικά στην ίδια εταιρεία με τον 28χρονο και στη συνέχεια ήταν υπάλληλος της εταιρείας των σούπερ μάρκετ.

Μέχρις στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει δεκαεπτά (17) ληστείες σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Περιστέρι, Βουλιαγμένη, Νέο Κόσμο, Χαϊδάρι και Ίλιον) με απειλή όπλου και με χρήση σωματικής βίας σε βάρος υπαλλήλων και διαρρηγνύοντας τα χρηματοκιβώτια των καταστημάτων είχαν αφαιρέσει συνολικά 500.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις (4) οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, βιβλιάρια καταθέσεων, το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ, κάρτες SIM, κρουστικά δρέπανα, ηλεκτρικά τρυπάνια, καθώς και κατόψεις εσωτερικών χώρων καταστημάτων σούπερ μάρκετ, σε μερικά από τα οποία είχαν διαπραχθεί ληστείες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.