Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Χειροπέδες σε Ιταλό για τις μολότοφ στα Εξάρχεια

Ένας 46χρονος Ιταλός συνελήφθη μετά από δύο διαφορετικές επιθέσεις με μολότοφ το βράδυ του Σαββάτου σε διμοιρία στα Εξάρχεια.


Η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα από ομάδα περίπου 50 ατόμων που πέταξαν βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη Χαριλάου Τρικούπη. Η δεύτερη επίθεση πραγματοποιήθηκε σχεδόν δύο ώρες αργότερα, από ομάδα περίπου δέκα ατόμων, τα οποία έριξαν μολότοφ στην ίδια διμοιρία, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο των επιθέσεων συνέλαβαν τον 46χρονο άνδρα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, ένα αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα με πλαστικά σφαιρίδια, ένα σακουλάκι με πλαστικά σφαιρίδια, ένα κυλινδρικό δοχείο που περιείχε ποσότητα συμπιεσμένου υγρού καθώς και μία ανταλλακτική κάνη του πιστολιού.

Ο 46χρονος Ιταλός είχε συλληφθεί και στο παρελθόν, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου το 2011 στο κέντρο της Αθήνας, για διατάραξη κοινής ειρήνης, βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο συλληφθείς συμμετείχε σε ομάδα που κινούνταν εναντίον αστυνομικών. Σε βάρος του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και ο 46χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.