Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθη 66χρονος Ιρανός λαθροδιακινητής - Έπαιρνε 3000 ευρώ "το κεφάλι"

Συνελήφθη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, 66χρονος Ιρανός, μέλος εγκληματικής ομάδας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος... πέντε ακόμη ατόμων για την ίδια υπόθεση, διότι επιχείρησαν να διευκολύνουν, παράνομα, την έξοδο από τη Xώρα μας, συνολικά έντεκα μεταναστών (νόμιμων και μη).

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 23-09-2013, στην Εγνατία Οδό, πλησίον του κόμβου Διαβατών, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, εντόπισαν και έλεγξαν φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 66χρονος αλλοδαπός διακινητής, στην καρότσα του οποίου βρέθηκαν οι έντεκα (11) αλλοδαποί.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι αλλοδαποί είχαν αρχικά καταφθάσει στην Θεσσαλονίκη από την Αθήνα και διέμεναν σε οίκημα που τους οδηγούσαν τα μέλη της οργάνωσης. Τελικός προορισμός της μεταφοράς τους ήταν η Ιταλία, στην οποία θα μετέβαιναν μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συγγενικά τους πρόσωπα θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ για τον καθένα.

Συνολικά κατασχέθηκαν, ένα φορτηγό (νταλίκα) που διευκόλυνε τη μεταφορά των αλλοδαπών, το χρηματικό ποσό των (1.750) ευρώ, το χρηματικό ποσό των (330) τούρκικων λιρών και χαρτονομίσματα της χώρας του Ιράν.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.
thestival.gr