Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΖΕΥΓΑΡΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εξιχνιάστηκε η ληστεία που σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στον οικισμό Λακκιά στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

Ως δράστες φέρονται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τέσσερις Βούλγαροι, από τους οποίους συνελήφθησαν οι τρεις και συγκεκριμένα δύο 25χρονοι κι ένας 51χρονος ενώ ο τέταρτος αναζητείται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Οι δράστες διέρρηξαν αρχικά το παντοπωλείο ενός 82χρονου, που, εκείνη την ώρα, κοιμόταν στο σπίτι του, δίπλα ακριβώς από το κατάστημα. Η ενεργοποίηση του συναγερμού της επιχείρησης, όμως, κινητοποίησε τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη, ο οποίος «πετάχτηκε», κυριολεκτικά, από το κρεβάτι του και βγήκε στο δρόμο για να δει τι συνέβη.

Οι δράστες δεν πτοήθηκαν από την εμφάνιση του ηλικιωμένου, τον οποίο ξυλοκόπησαν για να αρπάξουν χρήματα, τσιγάρα κι ένα κινητό τηλέφωνο από το παντοπωλείο. Στη συνέχεια, ανέβηκαν στο σπίτι του θύματος κι αφού αφαίρεσαν από την 79χρονη σύζυγό του μία αλυσίδα με το σταυρό, εξαφανίστηκαν. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται με βαριές σωματικές βλάβες.

Ύστερα από έρευνες του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Μαγνησία της Θεσσαλονίκης, οι τρεις από τους τέσσερις δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν το κινητό τηλέφωνο και η αλυσίδα με το σταυρό.