Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ομάδα ΖΗΤΑ..Σύλληψη Αλβανού κακοποιού για ληστεία στον Νέο Κόσμο

Μία από τις επιτυχίες που περνούν στα "ψιλά" γράμματα της καθημερινότητας και που είναι "σύνηθες" καθήκον για την ομάδα ΖΗΤΑ.

Εχθές βράδυ Σαββάτου προς Κυριακή και περί ώρας 01.30 πμ δύο σταθμοί της Ομάδας ΖΗΤΑ...
εκκινούντο στην περιοχή του Νέου Κόσμου και συγκεκριμένα στην οδό Φραντζή. Αντιλήφθησαν πεζό άτομο όπου τους τράβηξε την προσοχή και αποφάσισαν να το ελέγξουν.

Το άτομο μόλις κατάλαβε τις προθέσεις των αστυνομικών και ότι θα ελεγθεί προσπάθησε να διαφύγει και κατεδιώχθη. Λίγα μέτρα πιό κάτω ακινητοποιήθηκε και στην σωματική έρευνα που του έγινε οι άνδρες της ομάδας ΖΗΤΑ βρήκαν ένα πιστόλι τύπου Τοκάρεφ και το χρηματικό ποσό των 400€.

Σε διάστημα λίγων λεπτών και χωρίς σήμα του κέντρου κατάφεραν να εντοπίσουν διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην περιοχή (όπου τύγχανε να φιλοξενεί στον χώρο του "στούντιο") και μέσα δύο γυναίκες όπου ο συλληφθείς είχε προηγουμένως διαπράξει ληστεία υπό την απειλή του όπλου του.

Η μία εκ των γυναικών περιέγραψε ότι κατά την διάρκεια της ληστείας της έβαλε το όπλο στο κεφάλι και πυροβόλησε !!!!! χωρίς όμως αυτό να εκπυρσοκροτήσει. Πράγματι όπως διεπιστώθη στον έλεγχο του όπλου βρέθηκαν 6 φυσίγγια εκ των οποίων το πρώτο έφερε σημάδι του επικρουστήρα και το οποίο όπλο για καλή τύχη όλων δεν πυροδοτήθηκε.

Απεμακρύνθη λοιπόν από τους δρόμους ένας επικίνδυνος Αλβανός κακοποιός που όχι μόνο έκανε την ληστεία και συνελήφθη, και από τύχη δεν έγινε ληστεία μετά φόνου αλλά απετράπη και η μελλοντική του δράση που σίγουρα θα είχε αιματηρές προεκτάσεις.

 Καθημερινότητα από το ημερολόγιο των Ζητάδων. Προσόντα τους ; Η παρατηρητικότητά τους, ο επαγγελματισμός τους, το ήθος τους και η αγάπη της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.
Πηγη