Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ανθελληνική συγκυβέρνηση: Δεν λένε λέξη για την “μαύρη εργασία” των λαθρομεταναστών

Ανθελληνική συγκυβέρνηση: Δεν λένε λέξη για την “μαύρη εργασία” των λαθρομεταναστώνΗ καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, την οποία υποτίθεται θα επιχειρήσει να καταπολεμήσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι ακόμη μια εξαγγελία- πυροτέχνημα, όπως αυτές στις οποίες μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση των υποτακτικών.  
 
Αφού ενθάρρυναν την αθρόα εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών και υπέγραψαν τα μνημόνια της εξαθλίωσης και της ανεργίας, οι κυβερνώντες έρχονται τώρα να παραστήσουν τους διαμορφωτές ενός πλαισίου αντιμετώπισης των μειζόνων προβλημάτων.
 
Βεβαίως, οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση, περί αποτελεσματικότητας και μελλοντικής επιτυχίας του μέτρου για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, είναι χαρακτηριστικές μιας κυβέρνησης η οποία επιλέγει να ασκεί πολιτική δια της επικοινωνίας. 
 
Πρακτικά, η αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας έρχεται σε αντίθεση με το «αντιρατσιστικό» προφίλ της κυβέρνησης, όπως αυτό της επιβλήθηκε από διεθνή και εγχώρια πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ολοένα και αυξανόμενη αποδοχή των θέσεων του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.
 
Επί της ουσίας, είναι οι ίδιοι οι σημερινοί κυβερνώντες εκείνοι οι οποίοι έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το νομικό πλαίσιο κατά της μαύρης εργασίας, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στην ασυδοσία των κεφαλαιοκρατών, οι οποίοι πλούτισαν από τα μαύρα μεροκάματα των λαθροεισβολέων. 
 
Σε αντιδιαστολή, η παρουσία των λαθρομεταναστών, πέρα από την τεράστια συνεισφορά στα υπερκέρδη των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεπιχειρηματιών, οδήγησε αναπόφευκτα και στην ανεργία μεγάλου τμήματος Ελλήνων, οι οποίοι είδαν ξαφνικά στην καλύτερη περίπτωση να μειώνεται δραματικά το εισόδημά τους από την εργασία και στη χειρότερη, να χάνεται το δικαίωμά τους στην εργασία.
 
Αυτά τα οποία εξαγγέλλει με διάθεση έπαρσης ο υπουργός Εργασίας σήμερα, υπήρξαν οι καταγγελίες της Χρυσής Αυγής κατά του διεφθαρμένου και σάπιου Καθεστώτος από τη δεκαετία του 1990 ακόμη, όταν οι πρώτες ορδές λαθροεισβολέων εισέρχονταν και διαβίωναν παρασιτικώς στην ελληνική επικράτεια. 
 
Στόχος της κυβέρνησης, δεν είναι φυσικά η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων εργαζομένων, αλλά μάλλον η μαζική επιβολή προστίμων με σκοπό την είσπραξή τους, ώστε να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες των μνημονιακών πολιτικών και προγραμμάτων.
 
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, είναι η μοναδική πολιτική δύναμη η οποία έθεσε το ζήτημα της αδήλωτης εργασίας στην ουσιαστική του βάση, με βασικό γνώμονα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του Έλληνα εργαζομένου. Η ανεργία δεν θα καταπολεμηθεί ούτε με ευχολόγια, ούτε με ημίμετρα. Η Χρυσή Αυγή κατέδειξε πρωτίστως την εθνική διάσταση του μείζονος τούτου προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας, απαιτώντας την άμεση απέλαση όλων των παράνομων αλλοδαπών, η παρουσία των οποίων αποτελεί τον μέγιστο εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό κίνδυνο και συμβάλλει κατά τρόπο δραστικό στην αύξηση της ανεργίας των Ελλήνων εργαζομένων και κατ' επέκταση στην κατακόρυφη πτώση του βιοτικού τους επιπέδου.
 
Η πρόταση της Χρυσής Αυγής για την άμεση καταπολέμηση της ανεργίας είναι η εξής:
- Άμεση απέλαση όλων των παράνομων αλλοδαπών

- Λουκέτο στις επιχειρήσεις που απασχολούν παράνομα μετανάστες

- Όποιος επιθυμεί να προσλάβει αλλοδαπό αντί Έλληνα θα υποχρεούται να πληρώνει τριπλάσια εισφορά στο ασφαλιστικό του ταμείο".