Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Συνεχή τα κρούσματα της νόσου των λαθρομεταναστών στην χώρα μας, του ιού του Δυτικού Νείλου

Εννέα κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα κατέγραψε το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 26. Το ανησυχητικό, σύμφωνα, με τους ειδικούς είναι ότι στατιστικώς υπερδιπλασιάστηκαν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ιός έδωσε συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, δείχνοντας ότι ο ιός λαμβάνει μία πιο επιθετική μορφή.

Αυτές είναι οι συνέπειες της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, αλλά και της πολιτικής αδιαφορίας για τους ψεκασμούς, υπό το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στον χάρτη εξάπλωσης της ασθένειας στην Ε.Ε. και τις γειτονικές χώρες, ενώ ο ιός υποχωρεί σε όλες τις χώρες που εμφανίστηκε, στην Ελλάδα επιμένει κυρίως στα αστικά κέντρα, που βρίθουν από εκατομμύρια λαθροεισβολέων.

Ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί εδώ και δεκαετίες, όπως η ελονοσία, επανεμφανίζονται στην Ελλάδα και άλλες που δεν είχαν ποτέ κρούσματα στην Ελλάδα, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, εμφανίζονται για πρώτη φορά, ελέω λαθρομετανάστευσης.

Την ίδια ώρα η πολιτεία αδιαφορεί για τα προληπτικά μέτρα λόγω οικονομικής κρίσης και το σύστημα υγείας διαλύεται κατ' εντολή της τρόικα.

Βεβαίως, με την λήξη του καλοκαιριού το φαινόμενο του ιού του δυτικού Νείλου θα αμβλυνθεί με την απουσία των κουνουπιών, όμως οι υγειονομικές βόμβες που κρύβουν τα αστικά κέντρα, θα παραμείνουν και θα συνεχίσουν να απειλούν τους Έλληνες με νέες ή ξεχασμένες ασθένειες.