Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Κέντρα ανομίας και παραβατικότητας οι "καταληψεις" δημοσιων κτιριων και πανεπιστημιων. Λαθρομετανάστες και εργαστήρια μολότωφ

http://l3.yimg.com/bt/api/res/1.2/mx0Z.nI88Lo.2.y6SaLL4g--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Y2g9NDIwO2NyPTE7Y3c9NDIwO2R4PTA7ZHk9MDtmaT11bGNyb3A7aD0xOTA7cT04NTt3PTE5MA--/http://media.zenfs.com/el-GR/News/Newsit.gr/1666077_420_420.jpgΜεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, από το πρωί, σε υπό κατάληψη δημόσια κτίρια όπου ζουν λαθρομετανάστες, καθώς και στην «Κατάληψη Αντιβίωση» των αντιεξουσιαστών.

Μέσα στην «Αντιβίωση», οι αστυνομικοί βρήκαν έντυπο υλικό, κοντάρια ,πυροσβεστήρες και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 8 λαθρομετανάστες. Τα υπό κατάληψη κτίρια βρίσκονται στην οδό Γ. Παπανδρέου, διπλά στο ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό και χώρους Συλλόγων.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ (8) αλλοδαποί (έξι άνδρες και δύο γυναίκες), εκ των οποίων πέντε υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο υπήκοοι Ρουμανίας και ένας υπήκοος Σομαλίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στο ένα από τα τρία κτίρια.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παράνομης εισόδου στη χώρα

Μέσα στους υπό κατάληψη χώρους του ενός κτιρίου, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, διακόσια πανό, έντεκα κοντάρια, σημαίες, τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένα μαχαίρι, είδη ρουχισμού και έντυπο υλικό.









Στο τρίτο κτίριο, βρέθηκαν δύο ταμειακές μηχανές, που κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής.

Για την επιχείρηση είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ όλες οι αστυνομικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού και σε συνεννόηση με τους Κρατικούς Φορείς, στους οποίους ανήκουν τα υπό κατάληψη κτίρια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ τα τρία κτίρια παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο.