Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τεράστιο το ποσοστό αλλοδαπών εκτός ΕΕ στην Ελλάδα

Μόλις 1,3% του μόνιμου πληθυσμού της χώρας προέρχεται από άλλη χώρα μέλος της ΕΕ, παρά το ότι η Ελλάδα εντάχθηκε στην Ενωση πάνω από τρεις δεκαετίες πριν, την ώρα που 7,3% προέρχεται από τρίτες χώρες


Σχεδόν ένα εκατομμύριο είναι οι καταγεγραμμένοι αλλοδαποί που διέμεναν στην ελληνική Επικράτεια με βάση τα περυσινά στοιχεία, τα οποία περιέλαβε η Eurostat σε έκθεσή της για τον αλλοδαπό πληθυσμό στις 28 χώρες μέλη της Ενωσης.

Οι αλλοδαποί κάτοικοι έφτασαν τα 975.400 άτομα, αποτελώντας το 8,6% του συνολικού μόνιμου πληθυσμού. Το ποσοστό είναι το δέκατο υψηλότερο στην ΕΕ, ενώ εάν δεν συνυπολογιστούν οι ειδικές περιπτώσεις των χωρών της Βαλτικής (με μεγάλες ρωσικές μειονότητες) και το Λουξεμβούργο (με τις διοικητικές δομές της ΕΕ), η Ελλάδα έχει το έβδομο μεγαλύτερο ποσοστό αλλοδαπών εντός των συνόρων της. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κύπρος με 20% και ακολουθούν Αυστρία με 11,2% και Βέλγιο με 11%. Ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι το 6,8% του πληθυσμού.

Η Ελλάδα είναι ουραγός στην «ανταλλαγή πληθυσμών» με άλλες χώρες μέλη της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι εντάχθηκε νωρίτερα από πολλές άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Φινλανδία ή η Σουηδία.

Ετσι, μόλις 1,3% των αλλοδαπών κατοίκων της Ελλάδας είναι Ευρωπαίοι που βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να ζήσουν στη χώρα μας, ή περίπου 151.200 άτομα. Ο μέσος όρος ευρωπαίων πολιτών που κατοικούν σε άλλη χώρα της ΕΕ είναι στο 2,7%, ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά προσέλκυσαν η Κύπρος με 12,6%, η Ιρλανδία με 8,5%, το Βέλγιο με 7%, η Ισπανία με 5,1% και η Αυστρία με 4,5%.

Τα παραπάνω συντείνουν στο να ζει στην Ελλάδα το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αλλοδαπών που δεν προέρχονται από χώρες που μοιράζονται το ευρωπαϊκό κεκτημένο, εάν εξαιρεθούν και πάλι οι ειδικές περιπτώσεις Εσθονίας και Λετονίας. 

 Το 7,3% του μόνιμου πληθυσμού της χώρας ή 824.200 άτομα προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ. Μόνο η Κύπρος φιλοξενεί οριακά μεγαλύτερο ποσοστό, 7,4%. Ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 4,1% του πληθυσμού.

Βαλτε σε αυτά τα ποσοστά και τους λαθρομετανάστες που δεν αναφέρονται/δηλώνονται και καταλαβαίνετε τι γίνεται στην χώρα που σιγά σιγά καταρέει....