Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών ''αλώνιζε'' στην Αττική

Με τη σύλληψη δύο αλλοδαπών εξαρθρώθηκε, από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, μετά από αστυνομικές έρευνες συνελήφθησαν τα ξημερώματα της 13-7-2013 στο κέντρο της Αθήνας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 21 ετών και 30 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες, στις οποίες εισέρχονταν παραβιάζοντας τις θύρες εισόδου και τα παράθυρα και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ενδύματα και άλλα αντικείμενα.
Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι, κατά το τελευταίο τρίμηνο, έχουν διαπράξει σαράντα μία διαρρήξεις-κλοπές από διαμερίσματα στην Αθήνα, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, το Ηράκλειο, το Γαλάτσι, τη Νέα Ιωνία, τα Μελίσσια, την Κηφισιά, τη Μεταμόρφωση, την Κυψέλη, την Αγία Παρασκευή, την Πεύκη και τον Πειραιά.


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες τους στην περιοχή του Κολωνού, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων (κοσμήματα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χαρτονομίσματα ξένων χωρών, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα και άλλα) και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Τα κλοπιμαία φυλάσσονται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής για να επιδειχθούν και αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται, ότι ο 21χρονος εξέτιε ποινή φυλάκισης για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών και αποφυλακίσθηκε με περιοριστικούς όρους την 8-2-2013.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.