Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Πάτρα: Αλλοδαποί σκότωσαν στο ξύλο Ιταλό τουρίστα για να τον ληστέψουν - Φως στο στυγερό έγκλημα!

Η ληστεία που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο Ιταλό, είχε γίνει στις 7 Απριλίου του 2013. Οι δράστες τότε είχαν χτυπήσει σοβαρά τον 63χρονο για να τον ληστέψουν, με αποτέλεσμα εξαιτίας των τραυμάτων του να διακομισθεί στο νοσοκομείο και τελικά να καταλήξει.


Μετά από 3 και πλέον μήνες ερευνών, οι αστυνομικοί συνέλλαβαν έναν 29χρονο Ιρακινό.  
Σε βάρος του, καθώς και της γυναίκας συνεργού του, η οποία αναζητείται, έχει σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της αντίστασης κατά αστυνομικών και της νομοθεσίας που αφορά τους αλλοδαπούς και τα όπλα.


Το χρονικό της υπόθεσης
Πιο αναλυτικά, τα ξημερώματα της 7ης Απριλίου 2013, στην πόλη της Πάτρας, οι δυο αλλοδαποί δράστες επιτέθηκαν στον 63χρονο Ιταλό, ενώ αυτός περπατούσε και χτυπώντας τον στο κεφάλι του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το ατομικό του τσαντάκι.

Ο 63χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» όπου του παρασχέθηκαν αρχικά οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια παρέμεινε διασωληνομένος, σε κωματώδη κατάσταση, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έως την 11.07.2013 όπου και κατέληξε.

Ο δράστης επιτέθηκε στους αστυνομικούς
Στο πλαίσιο συντονισμένων αναζητήσεων που ακολούθησαν, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν τον 29χρονο, αργά χθες το απόγευμα (18-07-2013) στην Πάτρα, ενώ κατά τη διαδικασία της σύλληψής του αυτός τους επιτέθηκε χτυπώντας τους με κλωτσιές, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος αλλοδαπός έχει απασχολήσει κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, ενώ σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί οροί. Ο δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνεργού του συνεχίζονται. Δείτε στο βίντεο του thebest.gr, τις ανακοινώσεις που έκανε η αστυνομία