Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Μάχη με τους Αλβανούς δραπέτες-δολοφόνους στην Ήπειρο – Νεκρός ο Μ. Κόλα – Τραυματίστηκε αστυνομικός της ΕΚΑΜ

- Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Ιλίρ Κούπα
- Οι δύο κακοποιοί εντοπίστηκαν να κινούνται στα βουνά του Σουλίου

Άγρια μάχη τα ξημερώματα κοντά στο χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο.

Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε ένας από τους δύο Αλβανούς κακοποιούς που αναζητούσε η αστυνομία ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός της ΕΚΑΜ.



Οι δύο δραπέτες έπεσαν σε ενέδρα της ΕΚΑΜ δίπλα από γέφυρα, κοντά σε μονοπάτι που συνήθως χρησιμοποιείται από λαθρεμπορους ναρκωτικών και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών.


Απο τα πυρά των αστυνομικών έπεσε νεκρός, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ο Μαριάν Κόλα ενώ ο 27χρονος Ιλιρ Κούπα κατάφερε να διαφύγει στο δάσος και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο νεκρό Μαριάν Κόλα, πέρα από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά. Η εμφάνισή του τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός του εξοπλισμού των δραπετών με αλεξίσφαιρα γιλέκα στρατιωτικού τύπου καθώς και οι προμήθειες σε τρόφιμα και νερό που είχαν μαζί τους. Αυτό βεβαιώνει τις υποψίες της ΕΛΑΣ για τρίτους που βοηθούσαν στους κακοποιούς και έτσι οι σχετικές έρευνες θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό. Άλλωστε ο Μάριον Κόλα είναι ξυρισμένος, ενώ ο σάκος που εγκαταλείφθηκε από τον συνεργό του ήταν γεμάτος με φρεσκομαγειρεμένα φαγητά.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους εντόπισαν μετά τις 4 τα ξημερώματα να κινούνται πεζοί κοντά στο ποταμό Καλαμά, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία. Εκεί έγινε η συμπλοκή των αστυνομικών με τους Αλβανούς κακοποιούς, στην οποία σκοτώθηκε ο Μαριάν Κόλα, ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα.

Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι άνδρες των ΕΚΑΜ παρέμεναν στην περιοχή καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.



Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο γόνατο ένας αστυνομικός ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα ενώ αυτή την ώρα μεταφέρεται στην Αθήνα προκειμένου να χειρουργηθεί.


Πριν από δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Όμως, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.