Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Σύλληψη πακιστανού για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος

Συνελήφθη ένας 31χρονος Πακιστανός που ήταν προσωρινά υπεύθυνος της εταιρείας διαχείρισης "SCRAP", για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.


Η σύλληψη έγινε χθες το πρωί στην περιοχή Άγιος Θωμάς, του Δήμου Τανάγρας του Νομού Βοιωτίας.
Ειδικότερα από τον έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, σε συνεργασία με Περιβαλλοντολόγους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βοιωτίας, διαπιστώθηκε ότι, μέσα σε περιφραγμένο οικόπεδο δύο στρεμμάτων, υπήρχαν αποθηκευμένα στο έδαφος παλαιά σίδερα και μέταλλα, ελαστικά αυτοκινήτων, παλαιά σίδερα ρυπασμένα με απόβλητα λιπαντικών ελαίων (λάδια, γράσα), τμήματα αυτοκινήτων υπό διάλυση, αμαξώματα αυτοκινήτων, κινητήρες, οικιακές συσκευές, μεταλλικοί σωλήνες, μεταλλικά καλώδια και διάφορα άλλα μέταλλα.

Όλα αυτά βρίσκονταν διάσπαρτα υπαίθρια και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.


ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση δεν έχει την  προβλεπόμενη αδειοδότηση ενώ σε διπλανές εκτάσεις υπάρχουν καλλιέργειες αγροτικών προϊόντων!
Όπως διαπιστώθηκε η ανεξέλεγκτη διάθεση επικίνδυνων υγρών αποβλήτων και η πλημμελής διαχείριση αυτών, έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, τη ρύπανση του εδάφους και τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.