Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΡΟΥΜΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.


klopesΕξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, σπείρα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, οι οποία λίγο νωρίτερα είχαν κάνει αναλήψεις χρηματικών ποσών από Τράπεζες. 

Συνελήφθησαν την 1-5-2013 το μεσημέρι στην περιοχή του Ζωγράφου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρεις (3) αλλοδαποί, ένας 42χρονος άντρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 46 ετών, υπήκοοι Ρουμανίας, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται 40χρονη συνεργός του.

Οι συλληφθέντες λίγο πριν τη σύλληψή τους είχαν εντοπίσει 94χρονο ημεδαπό να κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού 800 ευρώ από Υποκατάστημα Τράπεζας στην Λ. Παπάγου, τον ακολούθησαν και όταν αυτός εισήλθε στο εσωτερικό της πολυκατοικίας, οπου διέμενε, του επιτέθηκαν και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν τα χρήματα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα από διμήνου περίπου παρακολουθούσε συστηματικά Τραπεζικά Υποκαταστήματα και εντόπιζε ηλικιωμένα άτομα που έκαναν ανάληψη χρημάτων. Στη συνέχεια τα ακολουθούσε μέχρι το εσωτερικό της πολυκατοικίας που διέμεναν και με τη χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν τα χρήματα.

Όπως εξακριβώθηκε η σπείρα έχει διαπράξει, κατά το τελευταίο δίμηνο, με την ίδια μέθοδο δράσης τρεις (3) ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στις περιοχές Συντάγματος, Νέου Κόσμου και Γαλατσίου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.