Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Σε σπηλιές το κρυσφύγετο των Αλβανών δραπετών απο τις φυλακές Τρικάλων !



Σε τρεις σπηλιές στην περιοχή κοντά στη Μονή Δαφνίου είχαν βρει καταφύγιο το τελευταίο διάστημα οι Αλβανοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

Αυτό αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη -τη Μ. Παρασκευή- του 35χρονου Ερμάλ Λίτα ή Ντρεμπάτα, λίγο μετά την ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι, την οποία διέπραξε μαζί με συνεργό του.

Ανακρινόμενος, ο 35χρονος αποκάλυψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας το κρησφύγετο των δραπετών. 
 
Ετσι, το βράδυ της Μ. Παρασκευής αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) πραγματοποίησαν έρευνα στο σημείο, «τρεις σπηλιές στο βουνό κοντά στη μονή Δαφνίου» σύμφωνα με αστυνομικό που μετείχε στην επιχείρηση. Εντοπίστηκαν σκουπίδια, υπολείμματα φαγητού, αποτσίγαρα που μοιάζουν να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του Ντρεμπάτα.

Κάποια από τα αντικείμενα περισυνελέγησαν από αστυνομικούς και εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Πηγή της «Κ» αποκάλυψε ότι στην περιοχή είχε βρει καταφύγιο όλη η ομάδα των Αλβανών δραπετών, γεγονός που φέρεται να επιβεβαιώθηκε από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σημείο.

Οπλισμένοι οι συνεργοί
Ατύπως, ο Ντρεμπάτα ανέφερε στους αστυνομικούς ότι οι συνεργοί του παραμένουν οπλισμένοι και συγκεκριμένα ότι διαθέτουν μεγάλο αριθμό χειροβομβίδων, ενώ ο φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας 36χρονος Μάριο Κόλα μεταφέρει πάντοτε μαζί του ένα όπλο καλάσνικοφ. Στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, ο Ντρεμπάτα πέταξε προς το μέρος των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. δύο χειροβομβίδες, τις οποίες όμως δεν είχε απασφαλίσει.

«Στο σημείο υπήρχε κόσμος και προφανώς φοβήθηκε το ενδεχόμενο να «χρεωθεί» μια ακόμα ανθρωποκτονία» σχολίασε σχετικά έμπειρο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι ο Ντρεμπάτα έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς με τον συνεργό του δεν είχαν προσχεδιάσει τη ληστεία και έτσι, κατά την έξοδό τους από το κατάστημα, δεν είχαν μεταξύ τους συνεργασία και αλληλοκάλυψη.

Σύμφωνα με πηγή της «Κ», λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη σύλληψη του 35χρονου, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είχε αποφασίσει την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε στόχους της Δυτ. Αττικής, όπως π.χ. τα σούπερ μάρκετ, εκτιμώντας ότι οι δραπέτες θα επιχειρούσαν ένοπλη ληστεία. Για το θέμα είχε, μάλιστα, πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Θήβα υπό τον επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος κ. Γ. Δικόπουλο.

Ο συλληφθείς φέρεται να κατέθεσε ότι ο συνεργός του που κατάφερε να διαφύγει ήταν ο 41χρονος Μουρατάι Μουρατάζ, επίσης δραπέτης των φυλακών Τρικάλων.

Ο Ντρεμπάτα ήταν παρών στην ένοπλη ληστεία σε ταβέρνα της παλαιάς Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών, στις αρχές Μαρτίου. Στην καταδίωξη που ακολούθησε είχε σκοτωθεί η 25χρονη Κατερίνα Ζώγαλη.
Η Καθημερινή