Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη δολοφονία του 29χρονου Θανάση Λαζανά για ασήμαντη αφορμή, όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, στην περιοχή των Ιτεών στην Πάτρα, από τρεις αλλοδαπούς, με τους δράστες ωστόσο να παραμένουν ασύλληπτοι.

Την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ιτεών τελείται μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του παλικαριού, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε όχι μόνο θλίψη, αλλά και οργή, κινητοποιήσεις κατοίκων και έντονα επεισόδια.

Η Ασφάλεια Πατρών κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει έναν 17χρονο αλλοδαπό ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως μαζί με άλλους δύο συμπατριώτες του ηλικίας 17 και 18 ετών είχαν σκοτώσει τον άτυχο άνδρα.

Ο 17χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές Αυλώνα και στη συνέχεια σε κέντρο κράτησης ανηλίκων στο Βόλο από το οποίο κατάφερε να αποδράσει. Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών, ωστόσο η δίκη έγινε... χωρίς κατηγορούμενο.

Οι άλλοι δύο ομοεθνείς του ένας 17χρονος κι ένας 18χρονος είχαν συλληφθεί στις 11 Μαρτίου και 4 Απριλίου 2012, αντίστοιχα, γιατί δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Την ίδια ώρα ο πρώην Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ιτεών Πάτρας Αντώνης Δημητριάδης τονίζει στην Γνώμη: «Διερωτώμαστε γιατί δεν κινητοποιείται η Ιντερπόλ και να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 17χρονο, ο οποίος έχει καταδικαστεί για φόνο στη χώρα μας. Θέλουμε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες της στυγερής δολοφονίας για να δικαιωθεί η μνήμη του Θανάση».