Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Έλληνας μετέφερε στα Τρίκαλα λαθρομετανάστες Αλβανούς για 850 ευρώ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 38χρονος Έλληνας συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στον κόμβο Γυρτώνης,
καθώς μετέφερε με το αυτοκίνητο της γυναίκας του, τους τρεις παράνομους μετανάστες από την Αλβανία, ηλικίας 24, 27 και 23 ετών.


Μάλιστα, σε βάρος των λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παράνομη επανείσοδο στη χώρα!

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο Έλληνας παρέλαβε τους τρεις αλλοδαπούς από την Κατερίνη και θα τους μετέφερε στα Τρίκαλα, έναντι του χρηματικού ποσού των 850 ευρώ, μέρος του οποίου (550 ευρώ) του είχε ήδη δοθεί ως προκαταβολή.

Στην κατοχή του Έλληνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η προκαταβολή και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών.

Επιπλέον, στις χειραποσκευές του 27χρονου αλλοδαπού και του 23χρονου συμπατριώτη του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με επεξεργασμένο καπνό, συνολικού βάρους ενός κιλού και τετρακοσίων γραμμάριων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, το οποίο θα δινόταν στον Έλληνα με την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους.


ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Σε βάρος του Έλληνα σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών, ενώ σε βάρος των λαθρομεταναστών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Επιπλέον, σε βάρος δύο εκ των λαθρομεταναστών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση κάνει το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.