Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Επικίνδυνοι και αδίστακτοι – Στην Αθήνα οι αλβανοί δραπέτες των Τρικάλων

«Ο Ριζάι είναι ‘ακίνδυνος’ μπροστά στον Μαριάν Κόλα και τους άλλους. Κάποιοι είναι χρήστες κοκαΐνης, στοιχείο που τους καθιστά απρόβλεπτους και εξαιρετικά επικίνδυνους. 

 

Δεν έχουν πλέον να χάσουν τίποτα. Τα παίζουν όλα για όλα. Φοβόμαστε για τη ζωή πολιτών και αστυνομικών που θα βρεθούν στο διάβα τους» δηλώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκφράζοντας τους φόβους τους για την μελλοντική παράνομη δράση των δραπετών των Τρικάλων.

 

Κάποιοι άλλοι εκφράζουν το «παράπονό» τους για τον χειρισμό που έτυχαν οι συγκεκριμένοι κακοποιοί από το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. «Δεν μπορεί 3 από τα 4 μέλη εγκληματικής σπείρας να βρίσκονταν στις φυλακές Τρικάλων και οι δύο μάλιστα στο ίδιο κελί. Υπάρχει αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες και κάποιους από αυτούς τους έχει συλλάβει… τρεις φορές! Εδώ ο Βλαστός πήγε να αποδράσει από τις συγκεκριμένες φυλακές και ακόμη βρίσκεται εκεί» δηλώνουν εμφατικά οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί.

Στην Αθήνα και πάλι οι επικίνδυνοι δραπέτες των Τρικάλων. Με χρονική διαφορά… 24ωρου βρίσκονταν πίσω τους οι αστυνομικές αρχές. Για τρεις ημέρες παρακολουθούσαν το λευκό Τρανσπόρτερ σταθμευμένο στην περιοχή της Μάνδρας, μην τυχόν κάποιος από τους δραπέτες πήγαινε να το παραλάβει. Στο εσωτερικό του εντοπίστηκε αποτύπωμα του 35χρονου Ερμάλ Ντρεμπάτα ή Λίτα. Αντίστοιχα ευρήματα είχαν εντοπιστεί και στην νεκροφόρα που επιχείρησαν αρχικά να αρπάξουν οι δραπέτες από τον Άσσο Κορινθίας, ωστόσο οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, για λόγους επιχειρησιακής τακτικής, δεν τα δημοσιοποίησαν.

Να σημειωθεί ότι αποτύπωμα του ίδιου δραπέτη αλλά και του επικίνδυνου κακοποιού Μαριάν Κόλα είχαν εντοπιστεί στο Σουμπαρού Φόρεστερ που είχαν αρπάξει από τον ιδιοκτήτη ταβέρνας στα Παλαιοκούνδρουρα Μάνδρας Αττικής. Τώρα πια οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την εκδήλωση ληστρικών επιθέσεων από τους δραπέτες προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.

Εκτιμούν πως αυτές θα εκδηλώνονται αρχικά σε επαρχιακές πόλεις, με τους δράστες να επιστρέφουν στην «πολυκοσμία» της Αττικής. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής προβαίνουν σε παράλληλες έρευνες για τον εντοπισμό των «Ελλήνων» συνεργών των δραπετών. Αυτών, που τους είχαν μεταφέρει αρχικά κοντά στην ταβέρνα όταν εκδηλώθηκε η ληστεία, και μετά κατά τη διαφυγή τους από την Κορινθία. «Υπάρχουν κάποιοι που τους παρέχουν καταφύγιο» αναφέρουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί.

Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πως μετά την φονική συμπλοκή στα Ίσθμια, με τον άδικο θάνατο της 25χρονης Κατερίνας Ζώγαλη από τα πυρά των κακοποιών, το πρωί του Σαββάτου 30 Μαρτίου, οι δράστες εγκατέλειψαν το Σουμπαρού στην περιοχή του Σολωμού Κορινθίας. Από εκεί φαίνεται πως πεζή κινήθηκαν προς τον Άσσο Κορινθίας, απόσταση περίπου 10χλμ από τον Σολωμό.

Το βράδυ της Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας, επιχείρησαν να αρπάξουν την νεκροφόρα, αλλά δεν είχε καύσιμα και επέστρεψαν στο γραφείο τελετών για να αρπάξουν το λευκό Τρανσπόρτερ. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος κατάλαβε την κλοπή του οχήματος το απόγευμα της Δευτέρας και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι δράστες «προπορεύονταν» χρονικά από τις αστυνομικές ενέργειες τουλάχιστον 24 ώρες. Όπως διαπιστώνεται επέστρεψαν στον «τόπο του εγκλήματος» την Μάνδρα Αττικής. Την Τετάρτη ειδοποιήθηκαν πως το φορτηγάκι με αριθμό κυκλοφορίας ΚΡΕ 7760, ήταν σταθμευμένο απέναντι από καφετέρια της περιοχής, στη συμβολή των οδών Περσεφόνης και Σωκράτους. Το έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση για τουλάχιστον 3 ημέρες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι τουλάχιστον πέντε από τους δραπέτες βρίσκονται «μαζί» στην Αττική και οι υπόλοιποι τρεις έχουν επιστρέψει στην Αλβανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 
 Δραπέτης των Τρικάλων ο αλβανός δολοφόνος της 25χρονης