Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Συνελήφθησαν αλλοδαποί που άρπαζαν τη σύνταξη ηλικιωμένων

Δύο αλλοδαποί, οι οποίοι λήσευαν ηλικιωμένους που είχαν κάνει ανάληψη της σύνταξής τους από τράπεζες, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αθηνών και το Τμήμα Ασφάλειας Νέου Κόσμου. 

Πρόκειται για έναν 30χρονο από τη Γκάνα και έναν 25χρονο από τη Ζάμπια, οι οποίοι είχαν διαπράξει εννέα ληστείες. Οι δράστες παρακολουθούσαν τα θύματά τους και όταν έβγαιναν από την τράπεζα τα ακολουθούσαν έως τις οικίες τους, όπου τα λήστευαν.

Οι δύο αλλοδαποί λίγο πριν τη σύλληψή τους είχαν εντοπίσει 81χρονο να κάνει ανάληψη 1.000 ευρώ από υποκατάστημα Τράπεζας στην Λ. Συγγρού.

Τον ακολούθησαν και όταν αυτός εισήλθε στο εσωτερικό της πολυκατοικίας που διέμενε, του επιτέθηκαν και με χρήση σωματικής βίας του άρπαξαν τα χρήματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η σπείρα δρούσε εδώ και τέσσερις μήνες και είχε διαπράξει 9 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, στις περιοχές Ν. Κόσμου, Κυψέλης και Αγίου Παντελεήμονα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.