Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

“Τσουνάμι” λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, λόγω Αραβικής Άνοιξης, εν μέσω της κρίσης!!


Ένα “τσουνάμι” μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική, την Κεντρική και τη Νότια Ασία χτύπησε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των μεγάλων αλλαγών που προκάλεσε η...
Αραβική Άνοιξη, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα “Washington Times”, επικαλούμενη και δηλώσεις του πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χρήστου Παναγόπουλου γράφει το ysterografa.gr.

“Για μια χώρα με πληθυσμό 10,11 εκατομμύρια κατοίκους, το να έχει 1 εκατομμύριο μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι παράνομοι, σε μια περίοδο κατά την οποία τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα λόγω της οικονομικής κρίσης, προφανώς και έχει εκκωφαντικές συνέπειες”, δηλώνει ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, ο οποίος προσδιορίζει ως χώρες-αφετηρία για αυτό το κύμα μετανάστευσης, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, και πιο πρόσφατα τη Λιβύη και τη Συρία.

Οι περισσότεροι εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας, και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παναγόπουλος, οι αρχές της Άγκυρας δεν έχουν δείξει ιδιαίτερη διάθεση συνεργασίας πάνω σε αυτό το θέμα. “Θα έλεγα ότι δεν βλέπουν την Ελλάδα ως τον τελικό προορισμό τους, λόγω και της κρίσης, αλλά ως μια ενδιάμεση στάση για να συνεχίσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως τη Γερμανία”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσινγκτον.


“Δυστυχώς, λόγω και της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να σηκώσει μόνη αυτό το βάρος, και να καλύψει τις ανάγκες των μεταναστών. Ακούμε από παντού καλά λόγια και δεχόμαστε συγχαρητήρια, όταν όμως η συζήτηση φτάνει στο πρακτικό κομμάτι της, η Ελλάδα παραμένει μόνη”, ήταν τα λόγια του Χρήστου Παναγόπουλου.


Στο σχετικό ρεπορτάζ τους, οι “Washington Times” σχολιάζουν ότι η Ελλάδα ταλαιπωρείται από τις επώδυνες συνέπειες μιας οδυνηρής κρίσης, που έχει οδηγήσει την οικονομία σε βαθιά ύφεση, την ανεργία σε επίπεδα άνω του 25%, και την κοινωνική ένταση στα ύψη, λόγω των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, στο πλαίσιο του Μνημονίου με την τρόικα.