Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Πάτρα: Ρουμάνοι έκλεβαν μηχανές από σκάφη - Εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σπείρα, εκτός από τις μηχανές, έκλεβε και εξαρτήματα από τα σκάφη.  από σταθμευμένα σκάφη. Συνελήφθησαν δύο Ρουμάνοι και αναζητούνται ακόμα τρεις συνεργοί τους.


Εξετάζεται παράλληλα η συμμετοχή των συλληφθέντων στην εγκληματική ομάδα που έκανε διαρρήξεις σε εκκλησίες της Πάτρας

Τα δύο άτομα που είναι στα χέρια της Αστυνομίας είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 20 και 21 ετών ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συμπατριώτες τους - δύο άνδρες και μια γυναίκα - ηλικίας 27, 23 και 20 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας έκαναν δύο κλοπές στο Μπεγουλάκι και από μια στα Ροΐτικα, στο Σαραβάλι και τα Προσφυγικά.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι των δύο συλληφθέντων στην Πάτρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα πλεύσης και αλιείας, τα οποία ήταν αντικείμενα κλοπής καθώς και μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο.

Από την αστυνομική ερευνά προκύπτει ότι μέλη της συγκεκριμένης σπείρας δραστηριοποιούνταν και ως μέλη στην εγκληματική ομάδα, η οποία εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Ασφάλεια Πατρών και είχε κάνει δώδεκα περιπτώσεις διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς της πόλης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται για να απολογηθούν ενώπιον του  Ανακριτή.