Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ρέθυμνο: Ισόβια στον Αφγανό που στραγγάλισε την ηλικιωμένη

Ρέθυμνο: Ισόβια στον Αφγανό που στραγγάλισε την ηλικιωμένη Την εσχάτη των ποινών, αυτήν της ισόβιας κάθειρξης, επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 23χρονο Αφγανό, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από κοινού με έναν επίσης 23χρονο ομοεθνή φίλο του, στραγγάλισαν 76χρονη γυναίκα, μέσα στο σπίτι της στα Λιβάδια Μυλοποτάμου, το Νοέμβριο του 2011 προκειμένου να την ληστέψουν.

Παράλληλα, το Μ.Ο.Δ. τον καταδίκασε σε 15ετή φυλάκιση για την ληστεία που διέπραξε εις βάρος του θύματος. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον δράστη κανένα ελαφρυντικό για τις πράξεις του.

Στις 14 Νοεμβρίου του 2011, η 76χρονη βρέθηκε νεκρή από συγγενείς της στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της και επιμελώς σκεπασμένη, ώστε να φαίνεται ότι κοιμάται.

Οι πληροφορίες για εσπευσμένη αναχώρηση από το χωριό των δυο Αφγανών γειτόνων του θύματος, υποψίασαν τις τοπικές αστυνομικές αρχές που σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες της υπόλοιπης Κρήτης κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον εντοπισμό των δυο δραστών.

Δυο ημέρες αργότερα, άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου με συναδέλφους τους των Χανίων, κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν εκ των δυο να κινείται πεζός στην πόλη των Χανίων και να κατευθύνεται σε δωμάτιο που είχε νοικιάσει χρησιμοποιώντας χρήματα της ληστείας.

Συνελήφθη και όπως διαπιστώθηκε ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το νησί, αφού στην τσέπη του βρέθηκε το ακτοπλοϊκό εισιτήριο που θεωρούσε ότι θα του χαρίσει την ελευθερία του. Σύμφωνα με το prismanews.gr, υπό το βάρος της σύλληψης και των στοιχείων που υπήρχαν εις βάρος του, ο 23χρονος ομολόγησε με λεπτομέρειες το έγκλημα και την από κοινού διάπραξή του με τον ομοεθνή φίλο του.

Στους αστυνομικούς παραδέχτηκε ότι εκείνοι σκότωσαν την 76χρονη με στόχο να την ληστέψουν λέγοντας ότι την χτύπησαν στο κεφάλι με ένα ξύλο.

Ωστόσο, η νεκροψία - νεκροτομή που είχε γίνει, έδειξε πως η άτυχη γυναίκα δεν κατέληξε από χτύπημα αλλά από ασφυκτικό θάνατο και ειδικότερα στην έκθεσή του ο ιατροδικαστής είχε αναφέρει για στραγγαλισμό με τα χέρια.