Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Λαμία: Συνελήφθη 26χρονος Αλβανός για πλαστογραφία

Ο 26χρονος Αλβανός συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στη Λαμία, για πλαστογραφία, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.


Χθες, περίπου στη 1 μ.μ., ο 26χρονος μετέβη στο Γραφείο Διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, για να εκδώσει ελληνικού διαβατηρίου. Μεταξύ των άλλων δικαιολογητικών, ο δράστης κατέθεσε και ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας που έφερε την φωτογραφία του, που -όπως διαπιστώθηκε- ήταν πλαστό και ο δράστης συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 26χρονος προμηθεύτηκε το πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ, από άγνωστο άτομο, Αλβανικής υπηκοότητας, στην Αθήνα. Επιπλέον προέκυψε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του στην Χαλκίδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μεταλλική σιδερογροθιά, καθώς και ένα μαχαίρι.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.