Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθη 26χρονος αλβανός για τη ληστεία στη Ν.Ερυθραία

Συνελήφθη 26χρονος για τη ληστεία στη Ν.Ερυθραία Στη σύλληψη ενός 26 χρονου αλλοδαπού, αλβανικής καταγωγής, που συμμετείχε στη ληστεία στην Νέα Ερυθραία, την οποία ακολούθησε άγρια καταδίωξη στην περιοχή του Κρυονερίου, προχώρησε το πρωί η αστυνομία.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί προσήγαγαν αργά χθες το βράδυ ως ύποπτο το νεαρό Αλβανό στην περιοχή του Κρυονέρι, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ.
Οπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, το τυφέκιο ήταν αυτό με το οποίο οι ληστές πυροβολούσαν κατά των αστυνομικών.

Ο Αλβανός συνελήφθη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.


Μασκοφόροι με καλάσνικοφ σπέρνουν τον τρόμο
Οι αδίστακτοι ληστές, που τα ξημερώματα της Παρασκευής εισέβαλαν σε μονοκατοικία τρομοκρατώντας τους ενοίκους της, αντάλλαξαν πυρά για αρκετή ώρα με τους αστυνομικούς και χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ως μέσο διαφυγής, εκτιμάται ότι είναι «γνώριμοι» των Αρχών.

Γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, τέσσερις ένοπλοι δράστες επιχείρησαν να εισβάλουν σε μονοκατοικία της Νέας Ερυθραίας. Τις κινήσεις των ληστών αντελήφθη το σκυλί της οικογένειας.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία της κόρης της οικογένειας των ενοίκων, παρ΄ όλο που άναψε τα φώτα ώστε να γίνει αντιληπτό ότι η οικογένεια είχε ξυπνήσει, οι ληστές δεν πτοήθηκαν. Εσπασαν τα παντζούρια και το τζάμι του παραθύρου που βρίσκεται πάνω από το κρεβάτι της και κατάφεραν να βρεθούν μέσα στο σπίτι. Η σοκαρισμένη γυναίκα άρχισε να τρέχει, προσπαθώντας να ειδοποιήσει τους γονείς της που βρίσκονταν σε άλλο όροφο, αλλά και να καλέσει την αστυνομία.

Δραματικές είναι οι λεπτομέρειες που αναφέρει ότι ένας από τους δράστες με κουκούλα την κυνηγούσε με λοστό σε απόσταση αναπνοής. Τελικά, η κοπέλα με τους γονείς της κλειδώθηκαν σε δωμάτια του σπιτιού. Παρ΄ όλο που οι δράστες προσπάθησαν να μπουν στα δωμάτια, δεν τα κατάφεραν. Τελικά, κατάφεραν να αρπάξουν μία τσάντα που περιείχε 1.700 ευρώ.

Στο μεταξύ, όμως, η αστυνομία είχε ήδη φτάσει. Τότε, οι ληστές άρχισαν να πυροβολούν. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό, με τους ληστές να κρύβονται στους δρόμους της Νέας Ερυθραίας και τους πυροβολισμούς να πέφτουν... βροχή. Τις ριπές άκουσε ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, που κατοικεί σε κοντινό σημείο και βγήκε με το αυτοκίνητό του και έναν φίλο του για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί. Καθώς το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου έβγαινε από ένα στενό, οι επιβάτες του βρέθηκαν μπροστά στους πάνοπλους δράστες. Με παρατεταμένα τα όπλα, ακινητοποίησαν τους δύο επιβαίνοντες, τους κατέβασαν από το όχημα, στο οποίο επιβιβάστηκαν και έγιναν καπνός.


ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΠΕΙΡΑ
Αφησαν πίσω τους όπλο και χειροβομβίδες
Με το αυτοκίνητο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, οι δράστες έφτασαν έως το Κρυονέρι. Εκεί, οι αστυνομικοί φοβήθηκαν μήπως έχουν βρει καταφύγιο σε μονοκατοικία που βρίσκεται στο τέλος του δρόμου, ακριβώς δίπλα στο δάσος της περιοχής.

Οσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έψαχναν στο σπίτι, στο σημείο έφτασαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, που αντελήφθησαν ότι οι δράστες κινούνταν στον δασικό δρόμο. Η καταδίωξη ξεκίνησε, ενώ παράλληλα γινόταν και ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι ληστές ανέπτυξαν ιλιγγιώδη ταχύτητα στον κακοτράχαλο δρόμο και προς στιγμή απέκτησαν προβάδισμα έναντι των αστυνομικών που ακολουθούσαν με περιπολικά. Σε κάποια στιγμή, ωστόσο, έχασαν τον έλεγχο του αυτοκινήτου και βρέθηκαν στο ρέμα. Χωρίς να χάσουν λεπτό, οι τέσσερις βγήκαν από το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν μέσα στο... καμουφλάζ της δασικής έκτασης. Μέσα στη βιασύνη τους, άφησαν στο αυτοκίνητο ένα όπλο τοκάρεφ και 3 χειροβομβίδες χωρίς πυροκροτητή. Πρόλαβαν να πάρουν βέβαια την τσάντα με τα χρήματα και το καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για μία οργανωμένη σπείρα αλλοδαπών κακοποιών, πιθανώς αλβανικής καταγωγής, η οποία «δραστηριοποιείται» στα βόρεια προάστια και διαθέτει βαρύ οπλισμό. Οι ειδικοί εξετάζουν τώρα το οπτικό υλικό.



ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ «ΕΘΝΟΣ» Ο Μ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
«Οχι κάμερες, όχι τηλεοράσεις, όχι δημοσιότητα...»
Σενάριο χολιγουντιανής ταινίας θυμίζουν όσα έζησε χθες τα ξημερώματα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος εξιστορεί στο «Εθνος» όλα όσα συνέβησαν λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του.

«Περίπου στις 3.30 το πρωί άκουσα δυνατούς θορύβους και σηκώθηκα από το κρεβάτι, νομίζοντας πως κάποιος πάει να μπει στο σπίτι. Φιλοξενούσα έναν φίλο μου που αυτός άκουσε πρώτος τα πυρά και ήρθε έντρομος προς το δωμάτιό μου και μου λέει έξω γίνεται πόλεμος», λέει ο δημοσιογράφος, ο οποίος αμέσως ντύθηκε και πήρε το αυτοκίνητό του για να μεταβεί στο σημείο απ' όπου έρχονταν οι πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο, περίπου πενήντα μέτρα από το σπίτι του, έστριψε σε στενό και βρέθηκε σε «πεδίο μάχης» αντιμέτωπος με τους βαριά οπλισμένους δράστες, οι οποίοι ήταν ακροβολισμένοι δεξιά και αριστερά.

«Τους ''έπαιξα'' τα φώτα από μακριά και άρχισαν να τρέχουν προς το μέρος μου, φωνάζοντας. Με προτεταμένα τα όπλα άνοιξαν την πόρτα και καθώς έβγαινα από το αμάξι τούς λέω ''ήρεμα''. Είχα το κινητό στο χέρι για να τραβήξω φωτογραφίες και μου είπαν ''όχι κάμερες, όχι τηλεοράσεις, όχι δημοσιότητα και το αυτοκίνητό σου θα το πάρεις πίσω''».