Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ζεφύρι : Σύλληψη αλβανού για ένοπλη ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένου

Ένας 71χρονος κάτοικος Ζεφυρίου έζησε τον εφιάλτη μέσα στο ίδιο του το σπίτι, όταν ένας 20χρονος αλβανός με μία συνεργό του εισέβαλαν στο σπίτι του και αφού τον απείλησαν με μαχαίρι και τον χτύπησαν στη συνέχεια τον λήστεψαν.


Ο 20χρονος αλβανός συνελήφθη στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ζεφυρίου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε.

Ο δράστης μαζί με τη συνεργό του η οποία ακόμη αναζητείται από την αστυνομία, την 28-10-2012 εισέβαλαν στο σπίτι ενός  71χρονου στο Ζεφύρι και με απειλή μαχαιριού και χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν κοσμήματα, ασημικά και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 2.400 ευρώ.

Μετά από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του 20χρονου παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά εργαλεία, μία κουκούλα full face, 6 κινητά τηλέφωνα, 2 μαχαίρια, ένα πιστόλι κρότου, χρήματα, μία μοτοσυκλέτα κι ένα αυτοκίνητο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι ο 20χρονος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, έχουν διαπράξει άλλες 3 ένοπλες ληστείες στο Καματερό, στις Αχαρνές και στα Α. Λιόσια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.