Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ισόβια στους δολοφόνους του Καντάρη - Απειλήθηκαν με λιντσάρισμα οι 2 Αφγανοί λαθρομετανάστες

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά καταδικάστηκαν οι δύο Αφγανοί που είχαν συλληφθεί για την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στην Πλατεία Αττικής τον Μάιο του 2010.

Ισόβια στους δολοφόνους του Καντάρη - Απειλήθηκαν με λιντσάρισμα οι 2 Αφγανοί

Κατά την έξοδο τους από το δικαστήριο, οι δύο αλλοδαποί προπηλακίστηκαν από κατοίκους της περιοχής που παρακολουθούσαν τη δίκη όλες τις ημέρες.

Λόγω της έντασης που επικράτησε για δευτερόλεπτα, οι δύο αφγανοί ξέφυγαν από τα χέρια των αστυνομικών και έτρεξαν προς την οδό Δέγλερη, ωστόσο οι αστυνομιικοί άμεσα τους ακινητοποίησαν και τους φυγάδευσαν προς τον Άρειο Πάγο για να μη χτυπηθούν εκ νέου από κατοίκους της περιοχής.

Η σύζυγος του Μανώλη Καντάρη δηλώνει δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου όπως και οι δικηγόροι που χειρίστηκαν την υπόθεση.
Ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης καταγόταν από την Κύθνο και εργαζόταν σε πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία στην Αθήνα.

Τα ξημερώματα, ώρα 4.50, της 10ης Μαΐου, κατευθυνόταν σε πάρκινγκ της οδού Ιουλιανού για να πάρει το αυτοκίνητό του και να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του στο μαιευτήριο. Οι δράστες τού επιτέθηκαν και τον μαχαίρωσαν στην πλάτη.

Ισόβια στους δολοφόνους του Καντάρη - Απειλήθηκαν με λιντσάρισμα οι 2 Αφγανοί

Για να είναι σίγουροι ότι θα αποσπάσουν το τσαντάκι που κρατούσε, μόλις το θύμα τους έπεσε στον δρόμο τού κατάφεραν άλλες δύο μαχαιριές.
Το τσαντάκι που πήραν τελικά είχε μέσα μια βιντεοκάμερα, με την οποία ο άτυχος πατέρας σκόπευε να απαθανατίσει τις πρώτες στιγμές του νεογέννητου παιδιού του.

Την ίδια ώρα, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας της οδού Φυλής η 37χρονη σύζυγός του μαζί με τη μητέρα της, όταν είδαν πως αργούσε, κατέβηκαν στον δρόμο, όπου αντίκρισαν τον Μανώλη μέσα σε λίμνη αίματος.

Η χήρα του 44χρονου, παρούσα στην σύντομη ακροαματική διαδικασία, μετά την καταδίκη των δύο, δήλωσε ότι με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο ο σύζυγος της δικαιώθηκε.