Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Δένδιας: «Βόμβα» το (λαθρο)μεταναστευτικό

Δένδιας: «Βόμβα» το μεταναστευτικό Βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Σκάι.

«Αν δεν δημιουργήσουμε δομές για το μεταναστευτικό τότε θα καταρρεύσουμε» και ζήτησε τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός», δήλωσε ο υπουργός.

"Η χώρα χάνεται. Από την κάθοδο των Δωριέων, 4000 χρόνια πριν, ουδέποτε η χώρα δεν δέχθηκε τόσο μεγάλης έκτασης εισβολή (...) πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη «μεταναστευτική εισβολή» ως τη μεγαλύτερη που δέχθηκε ποτέ η χώρα και απηύθυνε έκκληση στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνεργαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι« απειλείται η Ελλάδα και η ύπαρξή μας».

"Η επίλυση του μεταναστευτικού είναι πρόκληση εθνικού μεγέθους. Είμαστε στα όρια της κατάρρευσης, Αν δεν δημιουργήσουν ένα συνολικό δίκτυο διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης θα καταρρεύσουμε" δήλωσε ο κ. Δένδιας, αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις στη Θράκη για τη μεταφορά μεταναστών στις σχολές δόκιμων αστυφυλάκων σε Κομοτηνή και Ξάνθη. "Κινδυνεύουμε με πλήρη αλλοίωση της κοινωνίας, το μεταναστευτικό ίσως είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και από το οικονομικό", δήλωσε.

«Οποιος αποπειράται να εισέλθει στη χώρα μας παράνομα, θα απωθείται στη μεθοριακή γραμμή, αλλά και αν ακόμα καταφέρει να εισέλθει, ο ανέξοδος τουρισμός Εβρος-Αθήνα σταματάει εδώ. Ο κάθε τοπικός αστυνομικός διευθυντής εντέλλεται και θα εφαρμόζει αυστηρά τη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος 3386/2005 για την έκδοση διοικητικής απόφασης απέλασης - κράτησης και δεν θα επιτρέπει την κάθοδο στην πρωτεύουσα ή σε άλλες πόλεις», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, που ζήτησε τη στήριξη όλων για να εξαλειφθούν οι σκηνές που «προσβάλλουν τον πολιτισμό στο κέντρο της πρωτεύουσας και σταδιακά στα κέντρα των πόλεων και στις περιφέρειες των πόλεων όλης της χώρας».

Ο υπουργός περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση, παρομοιάζοντάς τη με αυτή «επί των τειχών της Κωνσταντινούπολης την 29η Μαΐου του 1453».


"Δεν θα αδικηθεί καμία περιφέρεια, καμία πόλη, κανένα χωριό η Αθήνα θα επωμιστεί το βάρος που της αναλογεί", διαβεβαίωσε.

Οσον αφορά τις αντιδράσεις για τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, όπως στην Κομοτηνή, ξεκαθάρισε ότι « δεν θα αδικηθεί καμία περιφέρεια, καμία πόλη, κανένα χωριό» και ότι η Αθήνα θα επωμιστεί το βάρος που της αναλογεί.
«Δεν είμαι μάγος και γνωρίζω ότι κάθομαι σε ηλεκτρική καρέκλα», παραδέχθηκε ο κ.Δένδιας.
Τέλος, απέρριψε τα περί επιχείρησης - σκούπα και έκανε λόγο για μία οργανωμένη επιχείρηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καλύτερα το θέμα της λαθρομετανάστευσης.