Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΤΕΛΟΣ...!!! ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΜΑΚΕΛΑΡΗ ΤΗΣ ΜΥΤΡΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ...!!! ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...

ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΟΤΙΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ "ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΗΣΗ" ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ. ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΕ ΠΕΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 6:30 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Λεπτομέρειες από την Αστυνομική έρευνα, που έγινε τα ξημερώματα. Με τη σύλληψη του 21χρονου Πακιστανού τον οποίου αναζητούσαν οι Αρχες, τα ξημερώματα, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, οι Αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα δώσουν απαντήσεις, και εκτιμούν ότι έχουν τη «λύση» του γρίφου, στο τι συνέβη στη 15χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, η οποία εντοπίσθηκε βαρύτατα τραυματισμένη στη βραχώδη πλευρά της Νέας Χρυσής Ακτής στην Πάρο, και για 13ημέρες δίνει μάχη ζωής, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Αττικόν».

Η σύλληψη του 21χρονου Πακιστανού, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στα Νότια προάστια του Πειραιά, σε χώρο που είχε βρει καταφύγιο, από τις 27/07 ημερομηνία κατά την οποία φέρεται να είχε εγκαταλείψει το νησί της Πάρου. Όπως κατέθεσε στους Αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας της Πάρου, στην οποία εργαζόταν ως κηπουρός, και βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από το σημείο που εντοπίσθηκε τραυαμτισμένο το 15χρονο κορίτσι, ο Πακιστανός, επικαλέστηκε προσωπικό- οικογενειακό θέμα, το οποίο προέκυψε εκτάκτως, κι έπρεπε να φύγει. Εξοφλήθηκε, κι εγκατέλειψε το νησί, ενδεχομένως, με πρόθεση οι Αρχές να χάσουν τα ίχνη του.

Ασφαλείς πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές, αναφέρουν, ότι η σύλληψή του, έγινε ύστερα παρακολούθηση με ραδιογωνομέτρηση των «επαφών» που είχε ο 21χρονος Πακιστανός, σε μια προσπάθεια να «χαθεί» από τις έρευνες των Αστυνομικών, και να εγκαταλείψει όχι μόνο την Αττική, αλλά και την Ελλάδα. Ερευνες σε Κερατσίνι Πέραμα και Καμίνια, προσδιόρισαν το σημείο στο οποίο είχε καταφύγει και κρυβόταν ο Πακιστανός, και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν τα ξημερώματα κλιμάκιο της Διώξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, τους οδήγησαν στο χώρο που βρισκόταν ο Πακιστανός, και τον προσήγαγαν στην Ασφάλεια, όπου και έγινε η σύλληψή του.

Την περασμένη Δευτέρα 30/07, οι Αστυνομικοί του τμ. Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών της Σύρου, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο νησί, πραγματοποίησαν έρευνα στο δωμάτιο στο οποίο διέμενε με ομοεθνείς του. Έλαβαν δείγμα DNA, από τους Πακιστανούς, οι οποίοι διέμεναν ακόμα στο δωμάτιο, ενώ πήραν ρούχα και προσωπικά αντικείμενα του 21χρονου Πακιστανού, τα οποία είχε εγκαταλείψει στην εσπευσμένη αποχώρησή του από το νησί.

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα, που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης παρουσίας τους στο χώρο, που εντοπίσθηκε το κορίτσι, και στοιχεία που έχουν προκύψει κατά την προανακριτική διαδικασία τον εμπλέκουν σοβαρά στην υπόθεση. Το δείγμα DNA, το οποίο έλαβε το κλιμάκιο Εγκληματολογικών ερευνών από τα προσωπικά αντικείμενα που ανήκουν στον 21χρονο Πακιστανό, απεστάλησαν στην Αθήνα.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις, συμφωνα με ασφαλείς Αστυνομικές πηγές, ταυτοποιήθηκε το DNA του, με τα αποτελέσματα που είχαν στη διάθεσή τους οι Αρχές ύστερα από τις εξετάσεις στα Εργαστήρια της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, με το δείγμα από τα ρούχα και το σώμα της 15χρονης, που είχε λάβει ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας, ο οποίος εξέτασε την ανήλικη, στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ στο οποίο παραμένει νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ, σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποβληθεί ήδη σε δύο λεπτές χειρουργικές πολύωρες επεμβάσεις.

Ο «κύκλος των υπόπτων» για τις Αρχές, είχε «κλείσει» τον 21χρονο Πακιστανό, μετά την εργαστηριακή ταυτοποίησή του, όπως ανέφεραν Ανώτατοι Αξιωματικοί και εμπλεκόμενοι προανακριτικά στην υπόθεση, οι οποίοι για 13ημέρες αναζητούσαν το «συνδετικό κρίκο» στην υπόθεση βαρύτατου τραυματισμού της 15χρονης.

Μαρτυρικές καταθέσει, των υπολοίπων Πακιστανών οι οποίοι διέμεναν μαζί του στο δωμάτιο, στο νησί της Πάρου, πληροφορίες στον τηλεφωνικό αριθμό από πολίτες οι οποίοι ήθελαν να βοηθήσουν στις έρευνες των Αστυνομικών, για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ήταν τα στοιχεία που «οδηγούσαν» την κατεύθυνση των ερευνών. Η εργαστηριακή ταυτοποίηση και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, «έδειξαν» τον άνδρα το βιολογικό γεννετικό υλικό του οποίου είχε εντοπισθεί στα ρούχα και το σώμα της 15χρονης μαθήτριας.

Συμφωνα με τους Αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, η κατάθεση του Πακιστανού, εκτιμούν ότι θα δώσεις απαντήσεις στα όσα μεσολάβησαν στα 20’ που η ανήλικη «χάνεται» από τη παραλία της Νέας Χρυσής Ακτης, μέχρι τη στιγμή που η μητέρα της με λουόμενους και το ναυαγοσώστη της παραλίας, την εντοπίζει βαρύτατα τραυματισμένη, με τα ρούχα της σε μικρή απόσταση από το σημείο, ανάμεσα στους βράχους.

Από την έρευνα στο χώρο, οι Αστυνομικοί, είχαν καταλήξει στο συμπέασμα, ότι όποιος βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο, δεν είχε επιλέξει τυχαία το τη βραχώδη πλευρά της παραλίας. Αν και οι βράχοι στο συγκεκριμένο σημείο της παραλίας, είναι κάτω από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, πολύ κοντά στην κοσμική παραλία της Χρυσής Ακτής, και εφάπτονται με τον μικρό κόλπο Τσαγδάκια- όπως τη λενε οι ντόπιοι- δεν έχει οπτική επαφή με το δημόσιο δρόμο, ούτε με την παραλία.

Το συγκεκριμένο σημείο, όπως εξηγούν Αξιωματικοί που βρέθηκαν στο σημείο των ερευνών, ακόμα και στο ενδεχόμενο η 15χρονη να πρόλαβε να καλέσει σε βοήθεια, δε θα μπορούσε να την ακούσει κανείς, γιατί είναι έτσι η διάταξη των βράχων, που δεν δημιουργεί αντίλαλο.

Tο ΧΡΟΝΙΚΟ

Η ανήλικη, μαζί με τη μητέρα της και τη μεγαλύτερη αδελφή της, παραθέριζαν στην Πάρο. Είχαν δύο μέρες στο νησί. Το απόγευμα της Κυριακής 22Ιουλίου, βρέθηκαν στην παραλία, όπως κάθε απόγευμα. Όπως κατέθεσε η μητέρα στους Αστυνομικούς, λίγο μετά τις 18.00, η 15χρονη, με το κινητό της στο χέρι, φόρεσε ένα σωρτς κι ένα μπλουζάκι, και θα έκανε μια βόλτα, όπως της είχε πει η κόρη της.

Σχεδόν 20’ αργότερα, και με την ανήλικη να μην εμφανίζεται, η μητέρα της ζήτησε τη βοήθεια του ναυαγοσώστη, και λουόμενων και όλοι μαζί την αναζητούσαν στον κλειστό κόλπο της παραλίας. Την 15χρονη βαμμένη στο αίμα, και βαρύτατα χτυπημένη στο κεφάλι, χωρίς τα κάτω ρούχα της, εντόπισε λίγο αργότερα η μητέρα της.

Το κορίτσι αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Yγείας της Πάρου, και εσπευσμένα με αεροδιακομιδή, με Super Puma, το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αττικόν, και εισήχθη τη ΜΕΘ. Την ίδια ημέρα τα ξημερώματα της Δευτέρας 23/07, υποβάλλεται σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, στο κεφάλι, ενώ με αίτημα του πατέρα, υποβάλλετε σε εξετάσεις, και γίνεται λήψη DNA, όπου διαπιστώνεται η παρουσία «άγνωστου» άνδρα, στο χώρο που βρέθηκε η βαρύτατα τραυματισμένη η ανήλικη.

Παρά τις έρευνες από το κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών της Συρου, και του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, και σε συνεργασία με δύτες του Λιμενικού, οποίοι ερεύνησαν το σημείο που βρέθηκε τραυματισμένη η ανήλικη, δεν εντόπισαν πουθενά το κινητό της ανήλικης.

Με εισαγγελική παραγγελία άρσης, οι Αστυνομικοί πήραν τις κλήσεις και τις κινήσεις του κινητού τηλεφώνου της 15χρονης,, από τις οποίες δεν προέκυψε κάτι «επιλύψημο». Η ανήλικη φέρεται να είχε συνομιλήσει με μια φίλη της, για λίγα λεπτά, και από τη στιγμή της επίθεσης και μετά, το κινητό της ήταν απενεργοποιημένο, ενώ η συσκευή δεν εντοπίσθηκε.

Οι έρευνες των Αρχών, οι πληροφορίες, οι καταθέσεις και οι εργαστηριακές εξετάσεις που είχαν στη διάθεσή τους, οδήγησαν τα ξημερώματα στη σύλληψη του 21χρονου Πακιστανού, από Αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Ασφάλεια Αττικής.

Ενώπιον των Αστυνομικών στην Ασφάλεια Αττικής, έχει κληθεί να «δικαιολογήσει» την παρουσία του, το απόγευμα της Κυριακής 22/07 στην παραλία της Πάρου. Το βιολογικό γεννετικό του υλικό το οποίο εντοπίσθηκε στο σώμα και τα ρούχα της 15χρονης, και ταυτοποιήθηκε στον 21χρονο Πακιστανό δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης ούτε της παρουσίας του, ούτε την εμπλοκής του στον βαρύτατο τραυματισμό της.

Με δεδομένο ότι η ανήλικη δεν έιναι σε θέση να δώσει κατάθεση, και ούτε υπάρχει ασφαλής μαρτυρία αυτόπτη για το τι συνέβη στην ανήλικη, μέχρι τη στιγμή που την εντόπισε βαρύτατα χτυπημένη, η μητέρα της, η απολογία του 21χρονου Πακιστανού θα είναι η παράθεση της δικής του εκδοχής.

Τις επόμενες ώρες, ο Πακιστανός θα μεταχθεί στην Εισαγγελία της Συρου. Εκεί, Ανακριτής και Εισαγγελέας, στους οποίους έχει διαβιβαστεί η δικογραφία της προανάκρισης την οποία συνέταξε η Ασφάλεια της Πάρου, αναμένεται να αποφασίσουν..

Στις 18.30, από τον εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ, Αστυνόμο Α’, Χρήστο Μανούρα, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις, για την υπόθεση.. enikos.gr