Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ημαθία: Χειροπέδες στους Αλβανούς που πυροβολούσαν με καλάσνικοφ!

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προέβησαν σε άσκοπους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ, στο Κλειδί Ημαθίας.

 

Πρόκειται για δύο Αλβανούς, 18 και 22 ετών, που συνελήφθησαν στη Φλώρινα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι σκόπευαν να φύγουν από τη χώρα μας, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι δύο συλληφθέντες είχαν αναστατώσει το απόγευμα του Σαββάτου τους κατοίκους του Κλειδιού, όπου περιφέρονταν ύποπτα με μοτοποδήλατο και περιεργάζονταν σπίτια του χωριού. Όταν έγιναν αντιληπτοί από κάτοικο που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, άρχισαν να πυροβολούν για εκφοβισμό, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Κατά την προανάκριση βρέθηκαν κρυμμένα σε αγροτική περιοχή των Μαλγάρων της Θεσσαλονίκης ένα Καλάσνικοφ, δύο γεμιστήρες, 58 φυσίγγια. Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί δικαστική απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 μηνών για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και είναι καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων.