Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Οι “κακόμοιροι” οικονομικοί μετανάστες και ο “δύσμοιρος” τουρισμός

Σπείρα από έναν Ρουμάνο, ένα Σύριο και έναν Ιρακινό, έκλεβαν λουόμενους σε παραλίες της Ρόδου. Η σύλληψή τους έγινε από μικτό κλιμάκιο στο Φαληράκι και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και την τέλεση διακεκριμένων κλοπών.

Η σπείρα έκλεβε ό,τι έβρισκε από κινητά τηλέφωνα, μέχρι πορτοφόλια, γυναικείες τσάντες, γυαλιά κ.λ.π. Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν. 

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στις (14.07.2012) το πρωί, στο Φαληράκι Ρόδου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Ιράκ, Συρίας και Ρουμανίας ηλικίας 28, 28 και 17 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή τους σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Τον κώδωνα του κινδύνου έχουν, βέβαια, κρούσει εδώ και μήνες τόσο οι κάτοικοι της περιοχής Φαληρακίου-Καλυθιών (κάλεσαν σε ανοιχτή συγκέντρωση εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής Ρόδου), όσο και επιχειρηματίες στέλνοντας έκκληση στο Υπουργείο Προ.Πο. για στελέχωση του αστυνομικού τμήματος του Φαληρακίου, αφού οι καταγγελίες για διαρρήξεις, επιθέσεις και παρενοχλήσεις από λαθρομετανάστες (Αφρικανούς, Πακιστανούς κ.ά. υπηκόους), οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν κατακλύσει ένα από τα πιο τουριστικά θέρετρα του νησιού – το Φαληράκι, είναι καθημερινό φαινόμενο.

Το Α.Τ. Φαληρακίου, ενώ αρχικά ήταν στελεχωμένο με δεκαπέντε (15) άτομα και σήμερα υπολειτουργεί με μόλις τρεις (3). Στην κοινοποίηση των επιχειρηματιών, επισημαίνεται πως οι λαθρομετανάστες αποτελούν κίνδυνο τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής.

Συμπληρώνουμε, πως επανειλημμένα επιχειρηματίες, κάτοικοι και οικογενειάρχες της περιοχής επικοινωνούν καθημερινά με τη Χρυσή Αυγή Ρόδου ζητώντας τη βοήθειά τους.