Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τρόμος στη Γλυφάδα - Οπλισμένοι αλλοδαποί ανάγκασαν 26χρονο να τους οδηγήσει σε λεφτά και κοσμήματα – «Υπάρχουν κι άλλοι απ' έξω» του είπαν!

Τον τρόμο έζησε τα ξημερώματα ένας 26χρονος στη Γλυφάδα. Ο νεαρός άνδρας μένει σε διώροφη μονοκατοικία, στην Άνω Γλυφάδα, με τους γονείς του. Το δωμάτιό του βρίσκεται στον πρώτο όροφο και των γονιών του, στο ισόγειο. Οι δράστες ήταν τόσο προσεκτικοί, που το ζευγάρι δεν άκουσε το παραμικρό!

05:00 τα ξημερώματα, οι τέσσερις δράστες μπήκαν από την κεντρική είσοδο στην αυλή του σπιτιού. Από εκεί, πήγαν στην πίσω πλευρά και σκαρφάλωσαν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου από τα δέντρα του κήπου. Εκεί, βρίσκεται το παράθυρο της κουζίνας, στο οποίο οι ιδιοκτήτες είχαν βάλει κάγκελα. Αλλά αυτό δε σταμάτησε τους ληστές!

Με ειδικό κόφτη τα έκοψαν και τα έβαλαν. Μετά, χωρίς δυσκολία μπήκαν στο σπίτι από το παράθυρο της κουζίνας. Έφτασαν στο δωμάτιο όπου κοιμόταν ο 26χρονος γιος των ιδιοκτητών, έμπορος πολύτιμων λίθων στο επάγγελμα και του έβαλαν το όπλο στο κεφάλι. Εκείνος ξύπνησε και με τρόμο αντίκρισε τους ληστές να τον απειλούν. Του είπαν να μη φωνάξει γιατί δε θα δίσταζαν να τον χτυπήσουν. 

Του έδεσαν τα χέρια πισθάγκωνα και με το όπλο συνεχώς να τον απειλεί, τον σήκωσαν και επι μια ώρα τον περιέφεραν μέσα στο σπίτι για να τους δείξει που υπάρχουν χρήματα και κοσμήματα και κειμήλια μεγάλης αξίας. Πήγαν από το χρηματοκιβώριο πετράδια η αξία των οποίων ξεπερνά τις 150.000€!

Όταν ο νεαρός προσπάθησε να καθυστερήσει, δε δίστασαν να τον απειλήσουν ξανά. «Τελείωνε, απ’ έξω υπάρχουν κι άλλα παιδιά που δεν είναι τόσο υπομονετικά όσο εμείς. Έχουμε βγει από τη φυλακή...» του είπαν σε σπαστά ελληνικά, υπονοώντας ότι είναι αποφασισμένοι για όλα!