Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Εξαρθρώθηκε πολυεθνική σπείρα που είχε "ρημάξει" την Αρκαδία

"Πολυεθνική" συμμορία είχε διαπράξει τουλάχιστον 30 κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια της ευρύτερης περιοχής της Αρκαδίας.


Ένας 22χρονος ΡΟΜΑ συνελήφθη, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα έντεκα άτομα, μέλη της οργάνωσης.

Η λεία τους από τις διαρρήξεις ξεπερνά τις 107 χιλιάδες ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά και κοσμήματα.

Εκτός από τον 22χρονο που συνελήφθη χθες δικογραφία σχηματίστηκε και για οκτώ ακόμη ΡΟΜΑ, ηλικίας 26, 19, 21, 23, 28, 17, 18 και 35 ετών, έναν  29χρονο υπήκοο Αλβανίας και έναν 35χρονο υπήκοο Κίνας, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η συμμορία με διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά, είχε διαπράξει από τον Οκτώβριο του 2011, έως και τον Μάρτιο του 2012, 30 κλοπές και διαρρηξεις.

Ένας 18χρονος ΡΟΜΑ επίσης μέλος της οργάνωσης, βρίσκεται έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνας για παρόμοια αδικήματα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης αναζητούνται.


Ο 22χρονος  ΡΟΜΑ θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των μελών της σπείρας σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.