Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Τα ξένα συμφέροντα, τα πολιτικά αποκόμματα και η λαθρομετανάστευση


Τα ξένα συμφέροντα, τα πολιτικά αποκόμματα και η λαθρομετανάστευση Είχα γράψει παλαιότερα γι' αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα με τους λαθρομετανάστες.

Πρόκειται για εξαγωγή φτηνής εργατικής δύναμης από τις πατρίδες τους. Αλλά ποιός ωφελείται απ' αυτήν αν όχι η κεφαλαιοκρατία; Αυτή η κεφαλαιοκρατία, ντόπια και διεθνής, είναι που «αγοράζει» αυτήν την εργατική δύναμη. Πρόκειται για την τελευταία ανακάλυψη του καπιταλισμού πριν από την οριστική πτώση του.

Ο κ. Σαμαράς υπόσχεται επενδύσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη. Και επειδή είναι κάπως δύσκολο να πείσει τους υποψήφιους επενδυτές, κυρίως ξένους, να ριψοκινδυνεύσουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα, πρέπει να τους προσφέρει και κάποιο δέλεαρ.

Το δέλεαρ αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά η φτηνή εργατική δύναμη. Προς την κατεύθυνση αυτή πιέζει άλλωστε και η Τρόϊκα. Μην περιμένετε λοιπόν να ανακόψει την μετανάστευση ο Σαμαράς.

Απεναντίας η μετανάστευση αυτή θα επεκταθεί περισσότερο.
Αλλά αυτό που δεν μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική είναι η στάση του κ. Τσίπρα. Με το να υποστηρίζει τους λαθρομετανάστες, και έτσι την πτώση των ημερομισθίων, θα έπρεπε να έχει κάποιο λόγο. Το να υποστηρίζει τη λαθρομετανάστευση θα έφερνε βέβαια μελλοντικά νέους ψηφοφόρους για το κόμμα του, και μέσω των ελληνοποίησεων εγκληματιών και μέσω της «προλεταριοποίησης» - «κινεζοποίησης» των Ελλήνων, αλλά αυτό δεν φαίνεται αρκετό.

Και  εδώ γεννάται η μεγάλη υποψία. Μήπως παίζει το παιγνίδι της κεφαλαιοκρατίας από οικονομικό συμφέρον; Για να το πούμε καθαρά: Μήπως πληρώνεται για να το κάνει αυτό; Στο κάτω-κάτω η ίδια η κ. Παπαρήγα τον κατηγορεί ότι πίσω του βρίσκονται οικονομικά συμφέροντα!

Αγαπητοί μου, μάλλον η υποψία αυτή είναι αληθινή. Γι' αυτό και οι κομμουνιστές γενικά δεν νοιάζονται καθόλου για τον Έλληνα εργάτη παρά μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους!

Οι ηγεσίες τους είναι πουλημένες στο κεφάλαιο, όπως ήταν κάποτε στην Μόσχα.
πηγη