Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η FRONTEX ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ...

Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τις παράνομες μεταναστευτικές εισροές, υπογράμμισε ο διευθυντής του Frontex Ilkka Laitinen απαντώντας σε σχετική αναφορά του Έλληνα ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπανικολάου.

Ο επικεφαλής της Frontex συμφώνησε με τον Έλληνα ευρωβουλευτή ότι η άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί, αποτελεί σημαντικό πλήγμα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η σύλληψη και καταγραφή των στοιχείων των παράνομα εισερχομένων αλλά η διαχείριση του αριθμού αυτού από την χώρα, σημείο στο οποίο η νέα υπηρεσία ασύλου θα πρέπει να αναπτύξει σημαντικό ρόλο.


Βέβαια αυτό που παρέλειψε να πει ο ευρωπαίος αξιωματούχος =όχι επειδή δεν το απέκρυψε αλλά επειδή δεν το γνωρίζει- είναι ότι η προηγούμενη εγκληματική πολιτική ηγεσία είχε θέσει ως στρατηγικό της στόχο την μεγιστοποίηση των εισροών των λαθροεισβολέων. Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής η δήλωση του πρώην-πρώην πρωθυπουργού ΓΑΠ –επικεφαλή της εγκληματικής αυτής κυβέρνησης- σύμφωνα με την οποία « την ώρα που οι άλλες χώρες διώχνουν τους ρομά και τους μετανάστες εμείς τους ανοίγουμε τις πόρτες».

Με τέτοιες πολιτικές και δηλώσεις δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε πως καταντήσαμε έτσι, ως «χώρα». defencenet.gr