Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ : "ΜΠΛΑΚ ΛΙΣΤ" ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΦΛΑΜΑΝΔΙΚΟ VLAAMS BELANG

Ένα ακροδεξιό βελγικό κόμμα κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν παράνομους μετανάστες σε έναν ειδικό ιστότοπο, "στην προσπάθεια να δημιουργήσει μια μαύρη λίστα μεταναστών".

Το κόμμα Vlaams Belang, το οποίο μεταξύ άλλων επιθυμεί την απόσχιση της περιοχής της Φλάνδρας από το Βέλγιο, δημιούργησε αυτό τον ιστότοπο έξι μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές στη φλαμανδική πόλη Αμβέρσα.

Το στέλεχος του Vlaams Belang Φίλιπ Ντεβίντερ, μέλος του περιφερειακού κοινοβουλίου της Φλάνδρας, δικαιολόγησε αυτή την απόφαση λέγοντας ότι παρότι μόνο ένα μικρό μέρος όσων αιτούνται άσυλο στο Βέλγιο παίρνουν άδεια παραμονής, και οι υπόλοιποι παραμένουν στη χώρα.

"Οι παράνομοι δεν είναι στο σπίτι τους εδώ", έγραψε ο Ντεβίντερ στο νέο ιστότοπο. "Η κυβέρνηση επιθυμεί να ελαχιστοποιήσει και να αποκρύψει τα προβλήματα και την ενόχληση που προκαλούν οι παράνομοι μετανάστες" πρόσθεσε.

Το κόμμα του Ντεβίντερ θέλει να συλλέξει "όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται" για να δημιουργήσει μία "μαύρη λίστα σχετικά με τους παράνομους μετανάστες" στην οποία θα περιλαμβάνονται όχι μόνο τα εγκλήματα που διαπράττουν, αλλά και η εκμετάλλευσή τους από τους εργοδότες και τους ιδιοκτήτες ακινήτων. 

enikos.gr