Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Οι πρεσβείες θα πληρώνουν τα έξοδα για τους λαθρομετανάστες - προεκλογικό μπλα μπλα

Ούτε λίγα, ούτε πολλά. 150 εκατομμύρια το χρόνο κοστίζουν στο κράτος οι λαθρομετανάστες που μπαίνουν παράνομα στη χώρα και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη ή ακόμη και νοσηλεία.

 

Τώρα το υπουργείο σχεδιάζει να στέλνει το λογαριασμό στις πρεσβείες των κρατών από τα οποία προέρχονται οι μετανάστες αυτοί.

“Θα απαιτήσουμε τα χρήματα” λένε τώρα από το υπουργείο Υγεία, ωστόσο η μέχρι τώρα εμπειρία λέει πως μάλλον το κράτος θα βρει κλειστές πόρτες.

Οι κατάλογοι με τους νοσηλευόμενους ή όσους έχουν τύχει ιατρικής φροντίδας πάντως θα αποτελέσουν ένα ακόμη διαπραγματευτικό χαρτί, ένα μέσο πίεσης προς τις χώρες αυτές που κυριολεκτικά αρνούνται την ύπαρξη αυτών των ανθρώπων και θα λειτουργήσει και προς την κατεύθυνση της κάλυψης των εξόδων για τον επαναπατρισμό τους.

σχόλιο: απο προεκλογικό μπλα-μπλα άλλο τίποτα. Τόσα χρόνια πληρώνουν εκατομμύρια για τους λαθρομετανάστες και εισπράτουν άλλα τόσα απο Ευρωπαικά κονδύλια. Τις πρεσβείες τώρα τις θυμηθήκανε; Η λύση ειναι μόνο μία: Kαταγραφή του κάθε λαθρομετανάστη και μετά ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ.