Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ηράκλειο: Ξεσηκωμός Ελλήνων στην Επισκοπή-Διώχνουν και κυνηγούν αλλοδαπούς! Ο κόσμος ζητά εκδίκηση για τον άγριο φόνο της ηλικιωμένης

Αναβρασμός επικρατεί στην κοινωνία της Επισκοπής Ηρακλείου μετά την αποκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος σε βάρος της 85χρονης Σοφίας Κορναράκη, την οποία φίμωσαν μέσα στο σπίτι της με κίνητρο τη ληστεία. 

Η άτυχη γυναίκα ξεψύχησε αβοήθητη με τους δράστες να την έχουν γυρίσει μπρούμυτα στο πάτωμα, να της έχουν δέσει μάτια και χέρια και να της έχουν κλείσει το στόμα με πανί. (διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο)

Με τους κατοίκους να στοχοποιούν αλλοδαπούς για το φρικτό έγκλημα, η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Προχθές τη νύχτα (18-03-2012) αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν στο παρά πέντε ομάδα νεαρών, οι οποίοι κρατώντας κοντάρια, σχεδίαζαν να εισβάλλουν στα σπίτια αλλοδαπών στο χωριό προκειμένου να τους ξυλοκοπήσουν ως αντίποινα για την δολοφονία της ηλικιωμένης.

Οι αστυνομικοί με την συνδρομή κάποιων ψυχραιμότερων ντόπιων κατάφεραν να τους μεταπείσουν, όμως υπηρεσιακά οχήματα περιπολούσαν στην περιοχή καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας υπό το φόβο επεισοδίων. Η Αστυνομία φοβάται μην τυχόν επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά στην περιοχή του Μυλοποτάμου μετά την άγρια δολοφονία ηλικιωμένης από τα Λιβάδια.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι λαθρομετανάστες που εργάζονταν στην περιοχή εκδιώχθηκαν κακήν-κακώς μέσα σε μία νύχτα ενώ άλλοι αλλοδαποί εξαφανίστηκαν με δική τους πρωτοβουλία, αντιλαμβανόμενοι ότι η ζωή τους διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες κατά τη διάρκεια της κηδείας της άτυχης γυναίκας, σε διπλανό χωριό νεαροί από την περιοχή καταδίωξαν δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι για να γλυτώσουν αναγκάστηκαν να κρυφτούν σε στάβλο. Ο ιδιοκτήτης που βρισκόταν στην κηδεία ειδοποιήθηκε να πάει στο σημείο ενώ λίγο αργότερα κατέφθασαν και αστυνομικοί που προσήγαγαν τους δύο αλλοδαπούς.

Οι πιο ψύχραιμοι φοβούνται τα χειρότερα και εύχονται οι αστυνομικές Αρχές να φθάσουν σύντομα στην εξιχνίαση της δολοφονίας της ηλικιωμένης για να τερματιστεί αυτό το επικίνδυνο κλίμα που έχει διαμορφωθεί, με τις βασικές υποψίες να επικεντρώνουν οι αλλοδαποί της περιοχής.