Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Μεγάλη επιχείρηση - σκούπα της αστυνομίας για λαθρομετανάστες και παραεμπόριο σε εξέλιξη στην Αθήνα

ΝΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.. οπότε...

Μεγάλη επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. 

Oι δυνάμεις της αστυνομίας προχωρούν σε συλλήψεις παράνομων μεταναστών και τους οδηγούν στα κρατητήρια. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με ειδικό σχεδιασμό, έχει δώσει οδηγίες στα αστυνομικά τμήματα να «αδειάσουν» τα κρατητήρια, ώστε να μεταφερθούν εκεί οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες. Στη συνέχεια σχεδιάζεται άτυπη καταμέτρηση των λαθρομεταναστών, μεγάλος αριθμός των οποίων θα μεταφερθούν στο πρώτο κέντρο υποδοχής της Αττικής.

Όλες οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ είναι σε «διάταξη μάχης» για τον υπερπληθυσμό λαθρομεταναστών στο κέντρο της πόλης, που σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, αποτελεί πλέον «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας».

Ήδη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «σ
το πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, αστυνομικοί της διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής σε συνεργασία με  αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, πραγματοποίησαν ελέγχους σε κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές και υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος δύο ημεδαπών και δύο αλλοδαπών γιατί παρείχαν κατάλυμα έναντι χρηματικού ποσού, σε διαμερίσματα δύο πολυκατοικιών, στις οδούς Μάρνη και Σηλυβρίας, σε είκοσι οκτώ αλλοδαπούς ( 11 υπήκοοι Σομαλίας,  3 Αφγανιστάν, 9 Αλγερίας, 2 Μαρόκου και 3 Μπαγκλαντές), οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η δημιουργία κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου, εντάσσεται η άμεση δημιουργία ανά την ελληνική επικράτεια, με τη διαδικασία τού κατεπείγοντος, 30 κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών, πριν αυτοί επιστραφούν στις πατρίδες τους.

Προτεραιότητα δίδεται στο κέντρο της Αθήνας λόγω του συσσωρευμένου όγκου των λαθρομεταναστών. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, από την πλευρά του τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι θέμα δεν αφορά μόνο την πρωτεύουσα, αλλά όλη τη χώρα και κάλεσε τους τοπικούς άρχοντες να αφήσουν τον τοπικισμό και για να δοθούν κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες ώστε η δημιουργία των κέντρων να είναι ευεργετική.
Σε επόμενη συνάντηση, που θα έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, θα γίνει η υπόδειξη στο λεκανοπέδιο των χώρων, όπου θα εγκατασταθούν τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, προκειμένου να φιλοξενήσουν τις πρώτιες φουρνιές από την εκκαθάριση του κέντρου της Αθήνας.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός θα έχει δύο ακόμη κρίσιμες συναντήσεις, μία νέα με τοπικούς άρχοντες της Αττικής και μία δεύτερη με εμπορικούς και επαγγελματικούς φορείς της χώρας (επιμελητήρια, συλλόγους, ομοσπονδίες κ.λπ.).