Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Σχέδιο προστασίας για τη δημόσια υγεία από τους λαθρομετανάστες

Λοβέρδος και Χρυσοχοίδης θα δώσουν οδηγίες προφύλαξης για τους κατοίκους του κέντρου. Μόλις 200 απελάσεις μετά από χιλιάδες προσαγωγές από την επιχείρηση ''σκούπα''.


και ναι οι εκλογες πλησιάζουν... και όλοι θυμήθηκαν το πρόβλημα..


Μεγάλος ντόρος έγινε όλη τη βδομάδα με την επιχείρηση “σκόυπα” της ΕΛΑΣ με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας και τον έλεγχο των μεταναστών που ζουν στη χώρα.

Ωστόσο, από τις περίπου 2.000 προσαγωγές που έγιναν, οι μετανάστες που τελικά θα απελαθούν φαίνεται να μην ξεπερνούν τους 200. Οι προσαχθέντες τελικά είχαν στην πλειοψηφία τους τα απαραίτητα έγγραφα. Αν και μεχρι στιγμής τουλάχιστον η επιχείρηση δεν απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς, σύμφωνα με την Αστυνομία οι επιχειρήσεις σκούπα πρόκειται να συνεχιστούν για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών, αλλά και χώρων στους οποίους διαμένουν και οι οποίοι αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Οργισμένοι οι κάτοικοι των περιοχών του κέντρου της Αθήνας που έχουν μετατραπεί σε γκέτο μεταναστών είχαν κλεισει τους δρόμους στα Πατήσια την περασμένη εβδομάδα ζητώντας να βρεθεί άμεσα μία λύση, αφού καθημερινά ζουν με το φόβο μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Εκτός όμως από τους εξεγερμένους κατοίκους του κέντρου της πρωτεύουσας, σάλος έχει ξεσπάσει και στην υπόλοιπη περιφέρεια από την απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη σχετικά με τη δημιουργία μεταναστευτικών κέντρων.

Η θύελλα αντιδράσεων ξεκίνησε από τους κατοίκους της Κοζάνης, όταν πληροφορήθηκαν πως το στρατόπεδο Πόρτη πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο παράνομων λεθρομεταναστών. Οι οργισμένοι κάτοικοι, φοβούμενοι τόσο για την ασφάλειά τους όσο και για τη δημόσια υγεία έσπευσαν να δηλώσουν “Δε θέλουμε ένα Νταχάου ή ένα Αουσβιτς γεμάτο λαθρομετάναστες”.

Στη συνέχεια και παρά τις αντιδράσεις, ο Μ. Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε πως είναι προς αναζήτηση χώρων για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων λαθρομεταναστών και στην υπόλοιπη περιφέρεια. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, δε θα τεθεί κανένα θέμα ασφαλείας αφού όλοι αυτοί οι χώροι που θα δημιουργηθούν θα φυλάσσονται. Δηλαδή στην ουσία, να γίνεται λόγος για “κέντρα φυλάκισης” των λαθρομεταναστών.

Στο μεταξύ, κι ενώ όλη η περιφέρεια είναι ανάσταστη, αφού ένα κέντρο λαθρομεταναστών, πέρα από τα θέματα ασφάλειας και δημόσιας υγέιας που “γεννάει” θα συνεπάγεται και την υποβάθμιση των περιοχών και έτσι και των περιουσιών, πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σπεύδουν να στηρίξουν πλήρως το Μ. Χρυσοχοίδη.

Η υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως το μεταναστευτικό είναι πλέον εθνικό ζήτημα και πρέπει πια να βρεθεί τρόπος ώστε να αντιμετωπιστεί. Επίσης χαρακτήρισε το θέμα ως “μία βραδυφλεγής βόμβα που χρειάζεται συνολική και συμμετοχική εθνική λύση» και τόνισε πως “Από το 2007, με την πρωτοβουλία "Αθήνα - ζωή ξανά στο κέντρο" υποστήριξα την ανάγκη μετακίνησης των παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας και την μεταφορά τους σε κέντρα υποδοχής σε όλη την επικράτεια, σε χώρους που θα υποδείξουν οι περιφέρειες”.

Πλήρη στήριξη στην απόφαση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη παρείχε και ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, ο οποίος δήλωσε ότι “οι χειρισμοί του κ. Χρυσοχοΐδη είναι σωστοί και τόνισε ότι συνεργάζεται μαζί του «με υγειονομικές διατάξεις και διατάξεις για τη μη εξάπλωση ασθενειών”. Μάλιστα οι δύο υπυργοί πρόκειται να παραχωρήσουν αύριο κοινή συνλεντευξη Τύπου όπου θα παρουσιάσουν τις υγειονομικές διατάξεις για την προστασία της Υγείας. Συγκεκριμένα θα μιλήσουν για τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λάβει κάθε πολίτης για σεξουαλικά και επιδημιολογικά νοσήματα τα κρόυσματα των οποίων αυξάνονται λόγω της πορνείας, των παράνομων μεταναστών κλπ.

Τ'έλος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος χαρακτήρισε τη δημιουργία κέντρων λαθρομεταναστών ως μία "λύση ανάγκης" και συνέχισε πως "Επειδή αυτό το μέτρο έχει χρησιμοποιηθεί και στην Ευρώπη, εάν το καταφέρουμε να γίνει σε εκείνα τα πλαίσια, τα ευρωπαϊκά, νομίζω ότι είναι μία λύση ανάγκης. Το θέμα είναι τεράστιο, πρέπει να υπάρξει λύση, είναι μία λύση προσωρινή. Υπό ανθρώπινες συνθήκες αγάπης να έρθει η ώρα να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Εμείς δεν αντέχουμε. Τι θα γίνει με ένα εκατομμύριο ανέργους;".
πηγη newsit.gr