.
Γλίτωσε από την κόλαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και βρήκε φριχτό θάνατο στη δύση της ζωής του στα χέρια αδίστακτου διαρρήκτη ο οποίος μπήκε στο σπίτι του για να τον ληστέψει.

Ο λόγος για τον ήρωα πολέμου Γ. Βαρδακαστάνη,..που δολοφονήθηκε άγρια στα μέσα Ιανουαρίου από αλλοδαπό διαρρήκτη που μπούκαρε βράδυ στο σπίτι του στην οδό Αριστοτέλους στον Αγιο Παντελεήμονα.
.
Το έγκλημα εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς θεώρησαν θέμα τιμής τη σύλληψη του δράστη όταν έμαθαν την ιστορία του ανθρώπου που είχε δολοφονηθεί
.
Ηταν αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, και μάλιστα της τάξης του 1941, δεκάδες φορές παρασημοφορημένος για την προσφορά του στον αγώνα της πατρίδας ενάντια στους κατακτητές.
.
Δράστης της άγριας δολοφονίας του αντιπλοιάρχου είναι ένας 35χρονος Γεωργιανός, ο οποίος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.  
Ο Γεωργιανός χρησιμοποιώντας μια απλή τηλεκάρτα κατάφερε να ανοίξει την πόρτα ασφαλείας στο νεοκλασικό κτίριο του αντιπλοιάρχου στην οδό Αριστοτέλους.
.
Ο 90χρονος άνδρας αντιλήφθηκε την παρουσία του δράστη και αμέσως προσπάθησε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα ο κακοποιός να τον ακινητοποιήσει, να τον δέσει και να τον φιμώσει βάζοντας μια κάλτσα στο στόμα του άτυχου άνδρα.

Στη συνέχεια άρπαξε το ποσό των 4.000 ευρώ, 40 λίρες, τα παράσημα του αντιπλοιάρχου, και εξαφανίστηκε αφήνοντας το θύμα του να βρει έναν βασανιστικό ασφυκτικό θάνατο.
.
ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ