Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Νιγηριανός ομολόγησε ότι σκότωσε με δρεπάνι ομοεθνή ιδιοκτήτη ψιλικατζίδικου!

Την εξιχνίαση της δολοφονίας 19χρονου Νιγηριανού που διεπράχθη στη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ Αφρικανών λαθρομεταναστών, μέσα σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή Τούμπα της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Ως δράστης της ανθρωποκτονίας συνελήφθη 30χρονος ομοεθνής του θύματος, που κατά την εξέτασή του από τους αστυνομικούς, ομολόγησε την πράξη του.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα του. Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, τον αναζήτησε στο κατάστημα επί της οδού Ήρωνος 4, όπου, αφού πρώτα λογομάχησαν στη συνέχεια πιάστηκαν στα χέρια, ενώ στη συμπλοκή ενεπλάκησαν άλλοι δύο Αφρικανοί.

Κατά τη συμπλοκή, ο δράστης κατηγορείται ότι απέσπασε από 26χρονο φίλο του θύματος ένα δρεπάνι με το οποίο σκότωσε τον 19χρονο. Σύμφωνα με ανακοίνωση, για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ένας 23χρονος από τη Ρουάντα, ο οποίος συνόδευσε το δράστη στο κατάστημα και συμμετείχε στη συμπλοκή, καθώς κι ο 26χρονος φίλος του θύματος, νιγηριανής καταγωγής.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους για τις κατά περίσταση κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της συμπλοκής και της παράβασης του νόμου περί όπλων, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.