Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Χιλιάδες πόρνες στους δρόμους της Αθήνας. Αλλοδαπές στην συντριπτική πλειοψηφία τους.

Οργιάζει η παράνομη πορνεία στο κέντρο της Αθήνας καθώς σχεδόν ένας στους εκατό οίκους ανοχής λειτουργεί νόμιμα στην πρωτεύουσα και κυκλώματα σωματεμπορίας λυμαίνονται τα "πεζοδρόμια" της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών της ΓΑΔΑ, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2011, βεβαιώθηκαν συνολικά 2.889 παραβάσεις περί εκδιδόμενων γυναικών.

Επίσης, το 2011, από το Τμήμα Ηθών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, βεβαιώθηκαν 481 παραβάσεις σε οίκους ανοχής και συνελήφθησαν 669 άτομα (165 ημεδαποί και 504 αλλοδαποί), ενώ για το αδίκημα της άγρας πελατών διενεργήθηκαν 91 έλεγχοι, κατά τους οποίους προσήχθησαν 231 άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες προς τις αστυνομικές αρχές σε όλη τη χώρα να συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον οι έλεγχοι και να επεκτείνεται σε βάθος η έρευνα για την εξάρθρωση τυχόν κυκλωμάτων και τη σύλληψη διακινητών- εκμεταλλευτών.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν από τον υπουργό στην Βουλή προς απάντηση ερώτησης Όλγας Κεφαλογιάννη. Η βουλευτής της ΝΔ, στην ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επικαλούνταν την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της πορνείας στη δημόσια υγεία, στην οποία αναφέρεται ότι δραστηριοποιούνται παράνομα στην Αθήνα περί τα 20.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί,  που δεν έχουν περάσει από κανένα έλεγχο για λοιμώδη νοσήματα, με όσα αρνητικά συνεπάγεται αυτό για την αύξηση του AIDS.

Η κ. Κεφαλογιάννη επικαλείται και στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με τα οποία, μόνο επτά, από συνολικά 620 λειτουργούντες οίκους ανοχής στην Αθήνα, πληρούν τα κριτήρια νομιμότητας.
Πηγή: protothema.gr