Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Κρήτη:Γιατί οι Πακιστανοί παντρεύονται Βουλγάρες; -Η κομπίνα αποκαλύπτεται!

Με παραποιημένες σφραγίδες του υπουργείου Εξωτερικών και ψεύτικα έγγραφα εμφανίζονταν Πακιστανοί στη Λότζια οι οποίοι ζητούσαν να κάνουν πολιτικό γάμο με κοπέλες από τη Βουλγαρία..!


Το επαναλαμβανόμενο μοτίβο της κατάθεσης των αιτήσεων, υποψίασε τον αντιδήμαρχο Γ.Αεράκη, ο οποίος έδωσε εντολή για να ξεκινήσει μια σειρά από ενδελεχείς ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί τι κρύβεται πίσω από τις περίεργες συμπτώσεις...που έδειχναν ότι υπάρχει πρόβλημα.

Ο ίδιος ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε και το υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο έδωσε όλα τα στοιχεία των Πακιστανών που είχαν καταθέσει τα χαρτιά τους στο δήμο Ηρακλείου για να παντρευτούν κοπέλες από τη Βουλγαρία.

Από τη διασταύρωση των στοιχείων προέκυψε ότι τα χαρτιά αυτά ήταν παράνομα, αφού η έρευνα έδειξε ότι υπήρχε πρόβλημα σε σχέση με τις υπογραφές που έφεραν, αλλά και με τις σφραγίδες του υπουργείου, που αποδείχτηκε ότι ήταν παραποιημένες.

Ο ίδιος ο κ.Αεράκης, ήρθε σε επαφή με έναν από τους Πακιστανούς, ο οποίος βρέθηκε στο δήμο για να παραλάβει την έγκριση της αίτησης άδειας πολιτικού γάμου που είχε καταθέσει. Ο αντιδήμαρχος ζήτησε από τον Πακιστανό περισσότερα στοιχεία για την Βουλγάρα την οποία επρόκειτο να παντρευτεί, όπως για παράδειγμα πόσα αδέλφια είχε, το όνομα των γονιών της... Έντρομος ο Πακιστανός δεν ήξερε τι να απαντήσει... «Του ξεκαθάρισα ότι ξέρουμε τι συμβαίνει, ότι έχει ενημερωθεί και το υπουργείο και η αστυνομία και ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε παράνομα στοιχεία».

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά όπως τονίζει ο κ.Αεράκης που ο Δήμος Ηρακλείου δέχτηκε αίτηση για πολιτικό γάμο ανάμεσα σε Πακιστανό και Βουλγάρα, και το θέμα έληξε εκεί... Ο ίδιος τονίζει ότι είναι πραγματικά σημαντικό το γεγονός ότι χάρη στα ισχυρά αντανακλαστικά του δήμου μπήκε εγκαίρως τέλος σε μια ιστορία που θα μπορούσε να έχει πολλές παρενέργειες.... και προσθέτει με νόημα ότι εξετάζεται με μεγάλη σχολαστικότητα κάθε χαρτί που κατατίθεται από αλλοδαπούς σε σχέση με τη νομιμότητά του.

Με αφορμή το γεγονός αυτό το υπουργείο Εξωτερικών έχει δώσει ειδική οδηγία στους δήμους και τους ζητά όλα τα έγγραφα τα οποία κατατίθενται να γίνονται αποδεκτά μόνο αν είναι σφραγισμένα από την Ελληνική Πρεσβεία στο Πακιστάν...

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Βουλγαρία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έτσι αυτομάτως δίνεται η δυνατότητα στον σύζυγο να κάνει τα χαρτιά του ως Ευρωπαίος πολίτης.