Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Βοιωτία: Ρουμάνος έσφαξε ταξιτζή, πατέρα δύο παιδιών, για 40€!

Συγκλονιστικά τα στοιχεία της στυγερής δολοφονίας - Δράστης ένας 35χρονος Ρουμάνος που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας - Διαβάστε όλα όσα προηγήθηκαν πριν το έγκλημα που συγκλόνισε το Σχηματάρι.
 
Η δολοφονία έγινε το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου του 2012. Την επόμενη μέρα, φύλακας της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στο Σχηματάρι Βοιωτίας, ενημέρωσε την αστυνομία πως σε αγροτική οδό, ήταν ακινητοποιημένο ένα ταξί, με αναμμένη τη μηχανή, χωρίς να υπάρχει κάποιο άτομο μέσα.
Από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο χώρο, βρέθηκε κοντά στο ταξί, σε παρακείμενο χωράφι, νεκρός ο 57χρονος ταξιτζής, πατέρας δύο παιδιών. 

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου. Έρευνες που κράτησαν μέχρι χθες το βράδυ (23-02-2012) όταν εντοπίστηκε ο δολοφόνος. Ένας 35χρονος Ρουμάνος, που διέμενε στην Οινόη μαζί με άλλους ομοεθνείς του και εργαζόταν περιστασιακά σε μεγάλο εργοστάσιο της περιοχής.

Ο δολοφόνος την νύχτα του εγκλήματος ήταν στη Χαλκίδα και πήρε τη μοιραία κούρσα, που στοίχισε τη ζωή στον 57χρονο ιδιοκτήτη του μισού ταξί, ο οποίος προσπαθούσε να βγάλει το νυχτοκάματο, για να πάει στην Οινόη. Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστης και θύμα άρχισαν να λογομαχούν για το κόμιστρο. Ο ταξιτζής δεν είχε βάλει ταξίμετρο και όταν έφτασαν στον τελικό προορισμό ζήτησε από τον Ρουμάνο 40€.

Οι δύο άνδρες άρχισαν να λογομαχούν και ο 57χρονος σταμάτησε το ταξί. Ακολούθησε πάλη. Οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από το ταξί και συνέχισαν να παλεύουν. Ο 35χρονος Ρουμάνος τον μαχαίρωσε στο λαιμό, στην κοιλιά και στα χέρια. Ο ταξιτζής λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε νεκρός.

Ο δράστης πριν φύγει βούτηξε το κινητό τηλέφωνο του οδηγού. Και αυτό ήταν το μοιραίο του λάθος. Μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα, οι άνδρες της ασφάλειας Λιβαδειάς κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του δολοφόνου και στη συνέχεια να δέσουν με εργαστηριακές εξετάσεις του εγκληματολογικού τα πειστήρια του εγκλήματος.