Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Χειροπέδες σε αρχινονό της αλβανικής μαφίας

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε ένα από τα ηγετικά στελέχη της αλβανικής μαφίας, ο οποίος συντόνιζε τρεις εγκληματικές ομάδες που είχαν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή ανυποψίαστων πολιτών.

Ο 33χρονος άνδρας που αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο των συμμοριών, μαζί με τα μέλη τους εισέβαλλαν σε σπίτια, λεηλατούσαν περιουσίες και μετά το τέλος κάθε επιχείρησής τους άρπαζαν και τα αυτοκίνητα των θυμάτων τους. Μάλιστα, κάθε συμμορία είχε τον δικό της ρόλο. Η μία μπούκαρε στα σπίτια, η δεύτερη παραλάμβανε τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια, αφού άλλαζε αριθμούς κυκλοφορίας και πλαισίου, τα μεταπωλούσε ως μεταχειρισμένα.

Η τρίτη εγκληματική οργάνωση είχε αναλάβει να διακινεί παράνομους λαθρομετανάστες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Μάλιστα, ως μέσα μεταφοράς χρησιμοποιούνταν κάποια από τα αυτοκίνητα που είχε αρπάξει η πρώτη συμμορία.  

Οι αστυνομικοί, που είχαν πληροφορίες για τη δραστηριότητα του 33χρονου Αλβανού, κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο κρησφύγετό του στην περιοχή των Πατησίων.

Του έστησαν καρτέρι και τον συνέλαβαν την ώρα που έμπαινε στο διαμέρισμά του. Από την ανάκριση προέκυψε πως μαζί με τους συνεργούς του είχε διαπράξει 13 ληστείες και κλοπές σε πολυτελείς κατοικίες της Αττικής και της Εύβοιας. Μάλιστα, ο ίδιος ομολόγησε πως αυτός ήταν ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τη μεταπώληση των οχημάτων, ενώ οδήγησε τους αστυνομικούς σε περιοχή της Κυψέλης όπου είχε σταθμεύσει ένα κλεμμένο αυτοκίνητο που είχε παραλάβει από τους συνεργούς του.

Σε βάρος του 33χρονου ηγετικού στελέχους της αλβανικής μαφίας σχηματίστηκε δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες, ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. αναζητούνται άλλα οχτώ άτομα τα οποία φέρονται ως οι άνθρωποι με τους οποίους ο κατηγορούμενος δημιούργησε τον κεντρικό πυρήνα της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας.

Επίσης, από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε και η αλβανική αστυνομία, καθώς μερικά από τα κλεμμένα αυτοκίνητα πουλήθηκαν σε πολίτες της γειτονικής χώρας.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ