Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Συνέλαβαν Γεωργιανό αρχιμαφιόζο στη Βουλιαγμένη

Πρόκειται για τον 51χρονο ''Vor V Zakone'' που καταζητούνταν σε κάθε γωνιά της ηπείρου μας με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης και Ερυθρά Αγγελία της Interpol.

Κινηματογραφική ήταν η σύλληψη του αρχινονού που μαζί με τον μπράβο του έμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, με πλαστά βέβαια στοιχεία ταυτότητας και διαβατηρίου.

Ο αρχινονός ήταν αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με διεθνή δράση, κυρίως στην Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Αυστρία.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει και τον έκαναν νούμερο 1 στόχο στην Ευρώπη είναι για :
- πλήθος βίαιων εγκλημάτων
- νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες πράξεις
- σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
- απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στον 51χρονο συλληφθέντα έχει απονεμηθεί ο τίτλος ''Vor V Zakone'' που σημαίνει ο κλέφτης στο πλαίσιο του νόμου, ''τιμητική διάκριση'' η οποία απονέμεται από εγκληματικές οργανώσεις ανατολικών ευρωπαϊκών χωρών, σε ανώτατα μέλη των οργανώσεων αυτών, που έχουν εκτίσει ποινές πολυετούς καθείρξεως και ενώ γνώριζαν σημαντικά στοιχεία για τη δομή των εγκληματικών οργανώσεων, δεν τα αποκάλυψαν στις Αρχές επιβολής του Νόμου και δεν συνεργάστηκαν μαζί τους για να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων, που προβλέπει η Νομοθεσία, για την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων στις περιπτώσεις αυτές.

Η διεθνής αυτή οργάνωση, ελέγχει τις εγκληματικές δραστηριότητες ρωσικών και γεωργιανών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη, εισπράττοντας ποσοστό από τα έσοδα, που προκύπτουν από την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις, δεν επιτρέπεται να τελέσουν αξιόποινες πράξεις στο ευρωπαϊκό έδαφος, εάν προηγουμένως δεν εξασφαλίσουν την άδεια της διεθνούς οργάνωσης.

Επίσης, ελέγχει τις δραστηριότητες αυτών των εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες στο πλαίσιο του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», εκδηλώνουν νόμιμες δραστηριότητες σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ποσοστό του κέρδους, κάθε νόμιμης επιχείρησης, εισπράττεται από τη διεθνή οργάνωση, την οποία διηύθυνε ο 51χρονος συλληφθείς και κατευθύνεται στο κοινό ταμείο της οργάνωσης.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα πιστόλι, διαμετρήματος 45 mm, με γεμιστήρα.
Δέκα (10) φυσίγγια.
Πλήθος ψηφιακών δίσκων.
Συσκευές κινητών τηλεφώνων.