Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθη ο αλλοδαπός σωματέμπορος οδηγός του βαν που σκόρπισε το θάνατο στον Αστακό

Συνελήφθη ο αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού, το οποίο ανετράπη τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό τέλος πέντε λαθρομετανάστες και να τραυματιστούν άλλο 10. 


Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για έναν 44χρονο υπήκοο Βουλγαρίας σε βάρος του οποίου
σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, της έκθεσης ατόμων σε κίνδυνο, καθώς και της κλοπής και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.



Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, ο Βούλγαρος, που οδηγούσε το βαν, τραυματίστηκε ελαφρά κατά το δυστύχημα και κατάφερε να διαφύγει από το παράθυρο του συνοδηγού και να κρυφτεί στην περιοχή, μέχρι χθες το απόγευμα, που πλησίασε στον Αστακό και έκανε οτοστόπ.

Διερχόμενοι οδηγοί ενημέρωσαν την Αστυνομία, που πλησίασε τον Βούλγαρο και τον οδήγησε στο ΑΤ Αστακού.

Εξεταζόμενος από Αστυνομικούς, ο 45χρονος, παραδέχτηκε τον ρόλο του στην διακίνηση των νεαρών Αφγανών, ενώ όπως ενημέρωσε μπροστά από το βαν υπήρχε και ένα άλλο όχημα προπομπός με δυο άτομα, ρωσικής και αραβικής καταγωγής, που αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές.





Επίσης, η αστυνομία αναζητά ακόμη δύο αλλοδαπούς, έναν ρώσικης και ένας αραβικής καταγωγής, οι οποίοι προπορεύονταν του φορτηγού, στο οποίο επέβαιναν οι 48 λαθρομετανάστες. 

Από την αστυνομία προκύπτει ότι οι τρεις αλλοδαποί παρέλαβαν τους 48 λαθρομετανάστες από την Αθήνα, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Ιταλία, έναντι του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ για τον καθένα.

Τους λαθρομετανάστες τους παρέλαβε από την πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα, με προορισμό ερημική παραλία του Αστακού, όπου θα τους παραλάμβανε σκάφος για Ιταλία.

Αύριο αναμένεται να προσαχθεί αρμοδίως αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες, για την διακίνηση των μεταναστών, το τροχαίο, την κλοπή του οχήματος, των πινακίδων κλπ.