Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Μέγαρα: Νεκρός ληστής που άνοιξε ''πυρ'' κατά αστυνομικών

Όλα ξεκίνησαν στις 21.40 στο Μεγάλο Πεύκο. Το ζευγάρι των ληστών, μπήκε σε μίνι μάρκετ της περιοχής και πολύ γρήγορα έφυγε με τις εισπράξεις. Ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε την αστυνομία και είπε πως οι ληστές έφυγαν με ένα Alpha Romeo.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και των δραστών. Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί εντόπισαν ένα Alpha Romeo, με ένα αντρόγυνο, στο 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στη γέρφυρα των Μεγάρων και έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει.

Εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο οδηγός σταμάτησε, βγήκε από το αυτοκίνητο και άνοιξε ''πυρ'' με καλάσνικοφ, στους αστυνομικούς που βρίσκονταν πίσω του.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στον αστράγαλο, που μεταφέρθηκε στο Θριάσιο.

Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες, τον εντόπισαν σε χώρο στάθμευσης σκαφών αναψυχής στην Πάχη Μεγάρων ακολούθησε νέα ένοπλη συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί τραυμάτισαν θανάσιμα τον δράστη.

Στα χέρια της αστυνομίας, έπεσε η γυναίκα και συνοδηγός του αυτοκίνητου που σύμφωνα με την αστυνομία δηλώνει ξαδέλφη του. Η ζωή του αστυνομικού, δεν κινδυνεύει.
Σύμφωνα επίσης με την αστυνομία ο ληστής ήταν 40 -45 χρόνων, που στο παρελθόν είχε συλληφθεί ξανά για ληστείες ενώ είχε πάρει μέρος και σε άλλη συμπλοκή με αστυνομικούς.