Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αλβανοί "ρήμαξαν" το Ηράκλειο και συνέχισαν... στα Ιωάννινα

Τις δουλειές της σπείρας των Αλβανών ωστόσο, "έκοψε" απότομα η Αστυνομία!


Είχαν αδειάσει δεκάδες σπίτια στο νομό Ηρακλείου και σκέφτηκαν να συνεχίσουν τη... "δουλειά" τους αλλού.

Αυτή η μετακίνησή τους στα Ιωάννινα ωστόσο δεν τους βγήκε σε καλό.

Άρχισαν και εκεί τα ίδια αλλά γρήγορα, βρέθηκαν στο στόχαστρο των αστυνομικών. Όταν έπιασαν τον έναν από αυτούς, αποκαλύφθηκε ότι ήταν οι ίδιοι κλέφτες που είχαν ρημάξει το Ηράκλειο.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive,
συνελήφθη ένας νεαρός Αλβανός 22 ετών, ο οποίος είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Στην εξέτασή του ο ίδιος ομολόγησε ότι μαζί με ακόμη δύο συνεργούς του, είχαν κλέψει πολλά σπίτια στο Ηράκλειο.

Εκτιμάται ότι ο νεαρός ο οποίος συνελήφθη για πρώτη φορά, ξεκίνησε τη δράση του από την Κρήτη και επεκτάθηκε και σε άλλες πόλεις πριν καταλήξει στα Ιωάννινα όπου και συνελήφθη. Εκτιμάται επίσης, ότι αναγκάστηκε να φύγει από το Ηράκλειο καθώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν μαζέψει πληροφορίες και ήταν πολύ κοντά στη σύλληψή του.

Είναι πολύ πιθανόν όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ τα εκατοντάδες κλοπιμαία που ήταν κυρίως κοσμήματα μεγάλης αξίας να τα πέρασε στην πατρίδα του, χωρίς κανείς να τον υποψιαστεί και να τα παρέδωσε σε κλεπταποδόχους.

Ο 21χρονος από την Αλβανία βρισκόταν στο Ηράκλειο από τα τέλη του 2010 μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2011. Στη συνέχεια έφυγε με προορισμό τα Ιωάννινα, όπου και παρέμεινε για περίπου ένα οχτάμηνο.

Τα κλοπιμαία που πήρε από σπίτια του Ηρακλείου, του Γαζίου, των Βασιλιών του Κοκκίνη Χάνι και άλλες περιοχές,  πρέπει να ξεπερνούν τις 80.000 ευρώ,
εάν υπολογίσει κανείς ότι στις αστυνομικές Αρχές αναφέρθηκαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κλοπές κοσμημάτων αξίας άνω των 50 χιλιάδων ευρώ, χρηματικών ποσών άνω των 20 χιλιάδων ευρώ, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές κι άλλα ηλεκτρονικά είδη.

Οι αστυνομικοί έχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των συνεργών του, οι οποίοι όμως δεν είχαν έως χθες εντοπιστεί για να συλληφθούν.