Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Εξαρθρώθηκε η πολυμελής σπείρα αλλοδαπών πορτοφολάδων που δρούσε στον ηλεκτρικό.

Σπείρα κακοποιών, που λήστευε μέσα και έξω από τον ΗΣΑΠ, εξαρθρώθηκε και βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων. 

Η συμμορία λυμαινόταν στις περιοχές πέριξ των σταθμών επί μήνες, κλέβοντας κατά συρροήν ανυποψίαστους πολίτες.  


Η σύσταση της είναι ενδεικτική του κατά ποιο ποσοστό οι λαθρομετανάστες συμβάλουν στην εγκληματικότητα. Συγκεκριμένα αποτελείτο από 66 μέλη, τα οποία όλοι, πλην ελαχίστων ήταν λαθρομετανάστες,και είχαν πραγματοποιήσει 147 κλοπές.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 66 άτομα απο τα οποία τα 60 είναι αλλοδαποί, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 147 ληστείες και κλοπές και έχει βρεθεί πλήθος κλοπιμαίων. 

Η σπείρα του ηλεκτρικού δρούσε το τελευταίο εξάμηνο, τουλάχιστον, ενώ η αστυνομική έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες.

Το περασμένο Σάββατο και αφού είχαν βρεθεί τα απαραίτητα στοιχεία έγινε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, κατά την οποία συνελήφθησαν τα 66 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων 60 είναι αλλοδαποί και έξι Έλληνες.

Οι αλλοδαποί προέρχονται κυρίως απο χώρες της Βορείου Αφρικής, της Βαλκανικής Χερσονήσου, καθώς και της Μέσης Ανατολής.

Σε ότι αφορά στη δράση της σπείρας αναλυτικά, απά την προανάκριση προέκυψε ότι το τελευταίο εξάμηνο, έχει διαπράξει 101 κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων, καθώς και 18 ληστείες σε ανυποψίαστους πολίτες μέσα και έξω από σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

Επίσης, είχε διαπράξει και 28 κλοπές από Ι.Χ. αυτοκίνητα, σε διάφορες περιοχές του κέντρου των Αθηνών.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε 12 διαμερίσματα στο κέντρο των Αθηνών, βρέθηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών και άλλων αντικειμένων, διάφορα ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας, ακατέργαστης κάνναβης βάρους 53,8 γραμμαρίων και 5.275 ευρώ.

Οι 66 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Με αφορμή την αστυνομική επιτυχία, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, συνεχάρη τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιανόπουλο, καθώς και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Ληστρική επιδρομή συμμορίας αλλοδαπών σε βαγόνι του ΗΣΑΠ με 30 επιβάτες!